Hlavní obsah

Sinead O´Connorová překvapivě zazpívá v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Irská zpěvačka Sinead O'Connorová a americký gospelový soubor Blind Boys of Alabama vystoupí 22. července na prvním ročníku mezinárodního open air festivalu Music In The Park v pražské Stromovce. Na dvou pódiích se bude nepřetržitě hrát dvanáct hodin.

Článek

O'Connorová vystoupí v Praze po devíti letech, naposledy se představila v roce 1997 na festivalu JAM. na letošním evropském turné měla vystoupit spoelčně s Massive Attack, ale nakonec účast zrušila. Irská zpěvačka se údajně chystá na odchod z hudební scény.

Blind Boys of Alabama, kteří se na hudební scéně pohybují přes tři desítky let, v Česku vystoupí vůbec poprvé. Dalšími zahraničními účastníky festivalu budou bluesman James Blood Ulmer, který vystoupí s kytaristou slavné skupiny Living Colour Vernonem Reidem. Z Texasu přijede Tyler Bryant Band. Součástí programu budou také jam sessions.

"Mezi polednem a půlnocí se na dvou pódiích vystřídá celkem 12 umělců a skupin," dodala Vendula Hybšová z agentury Innervisions, která přehlídku pořádá.

Irská rocková zpěvačka debutovala deskou The Lion & the Cobra (1987). Druhá deska I Do Not Want What I Haven't Got se probojovala na první místo amerického žebříčku. Zajímavou deskou je i loňský výběr Collaborations, který přináší nahrávky, jež Sinead pořídila s různými  významnými umělci včetně Petera Gabriela, Mobyho, Shane MacGowana, Jah Wobbla a členů U2 Bona a The Edge nebo se skupinami Massive Attack, The The, Asian Dub Foundation a Afro Celt Sound System. Mnohé jsou laděné duchovně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám