Hlavní obsah

TV tip: Bridget Jonesová, Matrix, Švejk i Fellini

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z prodlouženého televizního víkendu doporučujeme Deník Bridget Jonesové, Švejka či sci-fi Matrix.

Článek

Deník Bridget Jonesové

Slavná komedie z roku 2001 řeší problémy blonďaté Bridget, která dost prožívá, že jí táhne na třicet, není úplně hubená a nikde na obzoru nevidí ženicha. Chvíli se zdá, že uloví šéfa z vydavatelství, kde pracuje, ale ten si s ní jen pohrává a brzy se ukáže, že Bridget má sokyni. Ta je navíc bohatá, úspěšná a co je nejhorší - úplně vychrtlá. Potvora!

V hlavních rolích Renée Zellwegerová (Bridget Jonesová), Colin Firth (Mark Darcy) a Hugh Grant (Daniel Cleaver).

(Nova, Pá 20:00)

Matrix

Sci-fi film Andyho a Larryho Wachowských s Keanu Reevesem (Thomas A. Anderson/Neo), Laurence Fishburnem (Morpheus) a Carrie-Anne Mossovou (Trinity). Vše, co znáte, je pouze virtuální svět. Realita je děsivější než noční můry. Není rok 1999, ale podle všeho 2199 (to nikdo neví přesně) a svět, jak ho známe, byl zničen. Zemi ovládla nová generace inteligentních strojů, které lidstvo začaly využívat jako levný zdroj energie. Morfeus a hrstka dalších probuzených lidí přežívá v troskách a snaží se proti Matrixu bojovat...

(Nova, So 20:00) + (V neděli ve 20:00 na Primě Matrix reloaded)

Dobrý voják Švejk

Z 50. let 20. století pochází známé filmové zpracování geniálního románu Jaroslava Haška, který je nejpřekládanější českou knihou v dějinách a dodnes nepřestává fascinovat čtenáře na celém světě. Rudolf Hrušínský jako Švejk s neodolatelným dobráckým úsměvem vytáčí k nepříčetnosti nadporučíka Lukáše, feldkuráta Katze a další. Ať je v blázinci, na policejní stanici či na ulici, své protivníky vždy odzbrojuje vodopády šílených historek a ubíjí je rafinovaně předstíranou naivitou.

(Prima, Po 14:35)

V pondělí na ČT2 startuje cyklus zajímavých archívních snímků od Felliniho, Rosseliniho, Altmana a Scorceseho. Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám