Hlavní obsah

Jacksonův comeback: začal točit desku v Bahrajnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Michael Jackson, bývalý král popu a ikona 80. let, opravdu vstává z mrtvých a nejen v chystaném muzikálu Thriller. Server NME.com uvedl, že Jackson už točí nový materiál a desku hodlá vydat v jednom zcela neznámém bahrajnském vydavatelství.

Článek

Jackson uzavřel smlouvu o vydání desky se členem bahrajnské královské rodiny Abdullou Hamád Al-Chalífem. Světlo světa by měla spatřit někdy příští rok. Je to první pokus o nové písně od roku 2001.

"Užívám si, že jsem zase ve studiu a dělám muziku," řekl spokojený Jackson, který se uchýlil do arabského světa poté, co v USA prodělal vyčerpávající soudní maratón kvůli obviněním ze zneužívání dětí. 

Jackson, který vstoupil do showbusinessu ve věku 5 let a už jako malý chlapec ohromoval profesionálními výkony v rodinné skupině Jackson Five, se nedávno znovu dostal na významné místo v britských hitparádách, ale jen díky tomu, že vydal své staré singly ze "zlatých" 80. let.

Smooth Criminal, Thriller, Bad, Dirty Diana, Beat It, Billie Jean - to jsou skladby, kterými se zapsal do historie a které už nikdy nepřekonal. (O novém londýnském muzikálu založeném na starých písních čtěte zde). V devadesátých letech sice ještě vzbudil určitý ohlas s albem Dangerous, ale už tehdy bylo znát, že mu dochází invence. Umělecké i životní krachy v poslední době srazily Jacksona téměř na dno.

Anketa

Věříte, že Jackson ještě dokáže natočit dobrou desku?
Ano
69,5 %
Ne
24,7 %
Nevím
5,8 %
Celkem hlasovalo 791 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Michael Jackson v muzikálu porazí zombie

Ikona 80. let vstává z mrtvých, ale jen v divadle. Slavné hity Michaela Jacksona z jeho lepších let jsou totiž pilířem nového zombie muzikálu Thriller, který...

Výběr článků

Načítám