Hlavní obsah

Imitátoři Elvise mohou přijít o živobytí

Více než 30000 lidí v USA imituje zpěváka Elvise Presleyho. Část z nich se tím živí a další tisíce pracují třeba v Japonsku či v Evropě (ukázky nejlepších interpretů najdete uvnitř článku). Americkým Elvisům ale nyní hrozí katastrofa, miliardář Bob Sillerman jim asi jejich činnost zakáže.

Článek

Miliardář vlastní práva na vše, co je spojeno s osobou legendárního zpěváka, a připravuje v Las Vegas představení, jehož ústřední postavou bude právě král rockenrolu, který zemřel v červenci 1977.

Sillerman chce zamezit tomu, aby se někdo vydával za jeho hlavní hvězdu. "Když připravujeme představení založené na Elvisových imitátorech, byl by nesmysl mít neautorizované imitátory," prohlásil Sillerman pro list New York Times.

Sillerman, který je vlastníkem práv mimo jiné i na pořad American Idol - obdobu Česko hledá SuperStar, koupil za 114 miliónů dolarů 85procentní podíl ve společnosti Elvis Presley Enterprises. To mu dává kontrolu nad vším, co nese značku Elvise Presleyho - s výjimkou hudby.

Jeho zásahy se neomezují pouze na imitátory zpěváka. K nelibosti Elvisových fanoušků má v plánu zbourat také Heartbreak Hotel, nazvaný podle slavné Elvisovy písně, který stojí naproti Presleyho sídlu Graceland v Memphisu, a na jeho místě postavit komplex hotelů, restaurací, obchodů a arénu.

Spoustu videoukázek s falešnými Elvisy najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám