Hlavní obsah

Nová DVD - King Kong, Ze Země na Měsíc nebo Zná ji jako svý boty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z DVD novinek tohoto týdne bychom vás chtěli upozornit na premiéru filmu King Kong, kterou natočil režisér Pána prstenů Peter Jackson. Dále vychází romantická komedie Zná ji jako svý boty, komedie s Johnem Travoltou Chyťte ho! nebo DVD kolekce Ze Země na Měsíc popisující misi Apollo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

King Kong

Remake King Konga režiséra Petera Jacksona se stal nejdražším filmem všech dob, v kinech ale velký úspěch neměl. Příběh obřího lidoopa je znám z několika filmových zpracování, ale Jacksona nejvíce ovlivnila slavná verze z roku 1933. Ostatně do třicátých let minulého století situoval i svého King Konga.

Skupina filmařů se vydává do Tichomoří hledat legendární Skull Island, na němž podle pověstí kdysi žilo gigantické monstrum jménem Kong. Výprava, v níž figurují excentrický režisér Carl Denham, krásná herečka Ann Darrowová a scenárista Jack Driscoll, tajemný ostrov skutečně nalezne a přistane na něm.

Bohužel monstrum stále žije společně s řadou dalších prehistorických monster, která je začnou vážně ohrožovat na životě. V největším nebezpečí se ocitá Ann, kterou unesou zdejší domorodci a v rámci tradičního rituálu ji chtějí obětovat právě King Kongovi. Ten se však tváří v tvář křehké blondýnce zachová zcela nečekaně...

King Kong, Nový Zéland / USA 2005, 187 min., české titulky, režie: Peter Jackson, hají: Adrien Brody, Naomi Wattsová, Jack Black, Andy Serkis, Jamie Bell, Colin Hanks...

Zná ji jako svý boty

Hrdinky romantické komedie sestry Maggie a Rose Fellerovy nemají kromě velikosti bot osm zdánlivě vůbec nic společného. Maggie je krásná, má skvělý vkus, ale považuje se za hloupou. Rose je úspěšná právnička, ale považuje se za nedostatečně atraktivní.

Velká hádka vyvrcholí rozchodem obou sester. Poté absolvují obě trnitou cestu, na jejímž konci si však začnou samy sebe navzájem vážit. Na tom má podíl i jejich babička, která se objeví zničehonic a kterou dávno považovaly za mrtvou. Právě díky ní najdou Maggie a Rose způsob, jak se smířit nejen navzájem, ale také samy se sebou.

 In Her Shoes , USA 2005, 130 min., české titulky, režie: Curtis Hanson, hrají: Cameron Diazová, Toni Coletteová, Shirley MacLainová...

Ze Země na Měsíc

Kolekce pěti DVD disků  Ze Země na Měsíc popisuje dramatický průběh mise Apollo.

Filmová rekonstrukce začíná historickým projevem prezidenta Johna F. Kennedyho a pokračuje prvním výstupem člověka do vesmíru až k tomu nejzásadnějšímu momentu, kdy se člověk poprvé octne na Měsíci. Jeden malý krok pro člověka... velký krok pro lidstvo. Prostřednictvím skvělých hereckých výkonů Caryho Elwese, Sally Fieldové, Chrise Isaaka a mnohých dalších divák prožije příběhy mužů, žen a dětí, kteří zasvětili část svého života ve prospěch zdárného projektu - jednomu z největších v historii lidstva.

From the Earth to the Moon Box Set, USA 1998, 650 min., režie: Michael Grossman, David Carson, hrají: Tom Hanks, Winona Ryderová, Krista Adairová, Mason Adams, Tom Amandes, Brandon Ambrose, Jo Anderson, Sam Anderson, David Andrews, Peter Anthony, Tammy Arnold, Suzanne Arthurová, Remi Aubuchon, Katie Austinová, John Aylward, Dylan Baker, Adam Baldwin, George Bartenieff...

Chyťte ho!

Předlohou pro americkou satirickou komedii Barryho Sonnenfelda Chyťte ho! byl úspěšný stejnojmenný román EImora Leonarda z roku 1990.

Chilli Palmer je ganster z Miami, lichvář, násilnický ostrý hoch, co pracuje pro mafiánského bosse. Ve Vegas má na práci vyřídit nějakou neodbytnou pohledávku a šéf casina ho pověří najít Harryho Zimma, zapadlého hollywoodského herce a producenta nízko rozpočtových hororových filmů. Chilli ho najde v Tinsetownu a setká se také s královnou filmového plátna Karen Floresovou, drogovým dealerem Bo Carlettem a bývalým manželem Karen - Martinem Weirem, velkou samolibou hvězdu. Chilli brzy zjišťuje, že se jeho mafiánské sklony docela dobře hodí k tomu, co chtěl vždycky dělat: točit filmy.

Get Shorty, USA 1995, 105 min., režie: Barry Sonnenfeld, hrají: John Travolta, Gene Hackman, Rene Russová, Danny DeVito, Dennis Farina, Delroy Lindo, James Gandolfini...

Grizzly Man

Dobrodružný film vypráví životní příběh experta na medvědy Timothyho Treadwella, který se pravidelně vydával na Aljašku, aby studoval medvědy grizzly a žil s nimi. Dokázal se tomuto ohroženému druhu přiblížit jako nikdo před ním. Jeho vášeň se mu však stala osudnou. Společně se svou přítelkyní Amie se v roce 2003 stali prvními známými oběťmi útoku grizzlyho na člověka a svoji vášeň zaplatili životem.

Grizzly Man, USA 2005, 100 min., režie: Werner Herzog, hrají: Werner Herzog, Timothy Treadwell, Franc G. Fallico, Amie Huguenardová...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám