Hlavní obsah

Vznikají nové skladby Beatles

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V létě pravděpodobně vyjde deska s novými nahrávkami slavné liverpoolské skupiny Beatles. Oznámilo to vydavatelství Apple.

Článek

Apple bude spolupracovat na exkluzívním scenickém představení v americkém Las Vegas, v němž bude tvorba skupiny ústředním tématem. Producenti show mají k dispozici 200 hodin hudby, kterou Beatles během své kariéry vytvořili. Na pódiu se představí artistická skupina Cirque du Soleil.

"Plánujeme zremixovat a zremasterovat staré nahrávky tak, aby z nich vznikla kompletně nová muzika," prohlásil Neil Aspinall z vydavatelství Apple, které vlastní na nahrávky práva. "Vzniklé písničky budeme prezentovat při představení a později by měly vyjít na desce. Chtěli bychom také využít některé dosud nepublikované hudební nápady kapely."

Na projektu se přímo podílejí oba žijící členové skupiny Paul McCartney a Ringo Starr. Angažuje se také dvorní producent Beatles George Martin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám