Hlavní obsah

Lucie Bílá: Jsem v rychlíku, ze kterého se nedá vystoupit

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lucie Bílá v pátek slaví 40. narozeniny. V rozhovoru s Právem bilancuje i spřádá plány do budoucna - jak hudební, tak charitativní.

Článek

Jak své dnešní výročí oslavíte a jaký vás přitom provází pocit?

Slavím několik dní. Trochu pracovně, trochu soukromě, ale především šťastně. Kdybych věděla, jaké krásné období mě ve čtyřiceti bude čekat, těšila bych se víc. Někde jsem četla, že mám krizi. Pobavilo mě to a začala jsem si přát, ať tahle krize vydrží co nejdéle.

Když se podíváte zpět ke svým dětským snům, splnilo se do dnešní doby to, co jste si předsevzala?

Splnily se mi všechny dětské sny a plní se mi sny další. Jen je třeba vědět, co si přát. Pokud vyslovíte myšlenku, splní se v téže podobě, a tak je třeba dát si na to pozor. Přála jsem si koupit tátovi auto, mamince dům se zahradou. Přála jsem si mít možnost pomáhat a být platná svému okolí, ale také jsem si moc přála, abych kamkoliv přijedu, každý věděl, kdo jsem. To poslední splněné přání je někdy moc těžké unést.

Pojďme na to z druhé strany: jste úspěšná, mnohokrát laiky i odborníky oceněná zpěvačka. Existuje ještě něco, čeho byste ještě chtěla v oblasti pop music či umění vůbec dosáhnout?

Dosáhla jsem všeho, čeho jsem dosáhnout chtěla. Teď už bych chtěla jen zpívat, dát větší řád své charitativní činnosti a pak bych byla moc ráda, kdyby si mě lidi vážili, což je při přístupu některých bulvárních médií k mému jménu hodně těžké.

Stojíte si za všemi věcmi, které jste v minulosti v oblasti umění dělala?

Všechno má v mém životě své místo a i když jsou okamžiky, na které nejsem moc pyšná, patří ke mně stejně jako všechny mé úspěchy.

Už jste o tom trochu hovořila, nicméně jak po tolika letech popularity onu popularitu snášíte? Není to únavné?

Není to únavné, ale je to těžké. I pětikilová taška se pronese a já mám teď chuť ji na chvíli položit na zem a nadýchnout se. Jsem ale v rychlíku, ze kterého se nedá vystoupit , a tak bojuju a snažím se udržet svou mysl v klidu. Někdy je ten tlak ale opravdu veliký.

Jak jste již napověděla, pohybujete se také v charitativní oblasti. Našla jste v ní nějaký vyšší smysl, své poslání?

Charita je v mé kariéře důležitější než cokoli jiného. Bez toho, abych se rozdělila o štěstí s těmi, kteří ho mají méně, bych svou práci dělat nemohla. Mám teď v hlavě jeden projekt, ale o tom bych ráda mluvila, až bude připraven vyjít na světlo světa.

Z některých vašich odpovědí vyplývá, že máte blízko k nějaké duchovní látce. Zajímá vás nějaká do hloubky?

Dám jen na desatero božích přikázání. Jsou to pravidla slušného chování.

Na kdy plánujete dát svému synkovi sourozence?

Už dva roky se o to dokonce snažím. Osud ale se mnou má asi jiné plány, anebo mě zkouší, jestli si to malé přeju opravdu. Ale vážně: nic jsem neměla v životě zadarmo a nebude to ani v tomhle případě jinak. Jsem ale trpělivá a přesvědčená, že to jednou vyjde. 

Reklama

Výběr článků

Načítám