Hlavní obsah

Nové knihy - Simenon, Trevanian a komiks Neila Gaimana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází dva příběhy komisaře Maigreta Noc na křižovatce a Maigret se mýlí, kultovní román Šibumi tajemného spisovatele Trevaniana, memoáry o Jeanu Gabinovi z pera jeho dcery nebo komiks Vraždy a housle Neila Gaimana a Davea McKeana.

Článek

Trevanian: Šibumi

Trevanianův román nepřestal být od svého prvního vydání ve Spojených státech v roce 1979 bestsellerem a stal se ve svém žánru klasickým a kultovním dílem.

Tajuplný autor vystavěl knihu podle pravidel japonské hry go a fascinujícím způsobem využil její všeobjímající protikladnou strukturu. Geniálně spojil drsnou akci špionážního thrilleru s intelektuálním koncertem aforismů, odkazů a jiskřivého cynismu, aby vznikl nevšední román, na který se nezapomíná.

Argo, přeložil David Petrů, 298 Kč

Florence Moncorgé-Gabin: Když už mít otce, ať je to Gabin

Memoáry dcery jednoho z největších herců francouzské, potažmo světové kinematografie dvacátého století - Jeana Gabina.

Název naprosto přesně vystihuje atmosféru celé knihy. Obdiv dcery k zásadovému, v mnoha ohledech starosvětskému otci-patriarchovi se mísí s paličatou touhou prosadit vlastní osobnost - což je úkol o to těžší, že se váže k téže branži. Knihu plnou pracovních i životních příběhů slavného herce doplňuje šestnáctistránková obrazová příloha, ve které jsou momentky z natáčení nejslavnějších Gabinových filmů (Svatý rok, Sicilský klan, Tulák Archimedes, Bídníci) i snímky z jeho soukromí.

Mladá fronta, váz., 168+16 str., 279 Kč

Neil Gaiman, Dave McKean: Vraždy a housle

Legendární komiks Neila Gaimana a Davea McKeana spojuje atmosférický příběh s ještě atmosféričtější kresbou. Tentokrát nepůjde o vládce snů, ale o příběh přímo ze života, z doby, kdy se v futrálech od houslí nosily samopaly.

Vypravěč příběhu vzpomíná na to, jak se v dětství setkal se starým osteopatem, někdejším léčitelem Ala Caponeho. A pak poznenáhlu Anglie šedesátých let začíná splývat s Chicagem let dvacátých v úchvatně nakresleném příběhu o paměti a zlu.

Netopejr, překlad Viktor Janiš, 48 str., 339 Kč

Georges Simenon: Noc na křižovatce, Maigret se mýlí

Nové vydání Simenonových detektivních  příběhů obsahuje Maigretovy případy Noc na křižovatce a Maigret se mýlí.

Jeden z nejdramatičtějších případů komisaře Maigreta začíná nálezem mrtvoly v garáži na opuštěné křižovatce padesát kilometrů za Paříží. Jenže tajemnou smrtí zločinná historie zdaleka nekončí... V příběhu Maigret se mýlí řeší detektiv vraždu mladé ženy. Tentokrát to ale vypadá, že si její smrt opravdu nikdo nepřál. Ale kupodivu se také zdá, že nikdo v okolí nestojí o to, aby vrah byl odhalen. I motiv je nejasný: žárlivost, peníze, uražená ješitnost - či co vlastně?

Knižní klub, váz., 272 str., 189 Kč

Megan Gressor, Kerry Cook: Osudové lásky

Kniha přináší intimní a zároveň laskavý pohled na mnohé světově proslulé milostné vztahy, poutavé příběhy velkých vášní, charismatických osobností a výjimečných zápletek. Některé z nich šokovaly svět, jiné pozměnily běh dějin.

Seznámíte se s osudovými vztahy lorda Byrona a lady Caroline Lambové, Humphreyho Bogarda a Lauren Bacallové, Johna Lennona a Yoko Ono, Elizabeth Taylorové a Richarda Burtona, Napoleona a Jozefiny, Onassise a Marie Callasové, a mnoha dalších.

Alpress, 229 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám