Hlavní obsah

Nova koupila úspěšný americký seriál Ztraceni

Právo, zaj
PRAHA

Televize Nova bude vysílat světový hit mezi seriály Lost (Ztraceni), který je označován za jeden z nejlepších titulů posledních let. Seriál americké stanice ABC, který měl premiéru na podzim roku 2004, si získal nejen diváky v mnoha zemích, ale i kritiky: dostal Zlatý glóbus v kategorii dramatických seriálů, šest televizních cen Emmy i Cenu amerických televizních kritiků.

Článek

Pro televizní síť ABC je Lost největším seriálovým úspěchem od roku 1985. První řada vznikla s nebývale vysokým rozpočtem, jen pilotní epizoda přišla na deset milionů dolarů a stala se nejdražším projektem televize.¨

V USA ji sledovalo průměrně 19 miliónů diváků, ale velký úspěch měla i v dalších zemích, například Německu, Velké Británii, Francii nebo Itálii, kde dosáhl rovněž nadprůměrné sledovanosti. Nyní ABC vysílá druhou řadu.

"Jsme rádi, že jsme uzavřeli další velmi zajímavý obchod s Buena Vista International Television, díky němuž se nám kromě řady atraktivních titulů jako například film Piráti z Karibiku: černá perla, podařilo získat i nejúspěšnější seriál posledních let," uvedla mluvčí Novy Veronika Šmítková. Termín vysílání Nova zatím nezveřejnila.

Po pilotním díle bude následovat 24 epizod o osudech čtyřiceti osmi cestujících, kteří přežili havárii dopravního letadla na trase Los Angeles - Sydney. Skupina lidí, která se ocitla na opuštěném ostrově uprostřed oceánu, nemá téměř žádnou naději na záchranu. Extrémní situace, v níž se ocitli, z každého dostává nejlepší i nejhorší vlastnosti. Snaha přežít každého stojí maximální úsilí, ale situace se ještě zhorší, když se ukáže, že ostrov má mnohá tajemství a záhady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám