Hlavní obsah

Nové knihy - vychází Prokletí Salemu Stephena Kinga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových knižních titulů vám Novinky doporučují nové vydání hororu Stephena Kinga Prokletí Salemu, dále Machiavelliho životopis od Michaela Whitea, předlohu filmu Zkrocená hora nebo detektivku od Vojtěcha Steklače Jak se vraždí v Česku

Článek

Stephen King: Prokletí Salemu

Hororový román Stephena Kinga Prokletí Salemu se odehrává v malém městečku v Nové Anglii Salem´s Lot, kam se vrací Ben Mars v naději, že se vypořádá se svými nočními můrami. Místo toho nachází mnohem větší hrůzu.

Do Lotu zavítal také jistý cizinec a jeho tajemství, staré jako sám ďábel, dokázalo způsobit nezhojitelné rány těm, jichž se dotkl, a pak těm, koho jeho oběti milovaly. Všechno se navždycky změní: Susan nedokáže ochránit její láska k Benovi, otec Callahan, špatný kněz, musel podrobit svou ochablou víru v poslední zkoušce, a Mark, malý chlapec, vidí, jak se jeho fantaskní svět stává skutečností. Ironií osudu se stane nejlépe vyzbrojeným bojovníkem s nelítostnou hrůzou v Salem´s Lotu.

Beta, překlad Linda Bartošková, váz., 410 str., 249 Kč

Michael White: Machiavelli - Nepochopený muž

Všeobecně uznávaný životopisec Michael White nás v této seriózním výzkumem podložené knize seznamuje s Machiavelliho životem a vysvětluje, jak byly jeho myšlenky po dobu pěti set let nesprávně chápány a zneužívány.

Machiavelli byl výjimečný muž žijící ve výjimečné době - brilantní myslitel a teoretik, ale také skvělý diplomat. Osobně poznal řadu nejvýznamnějších postav renesance, od králů po papeže, od tyrana Cesara Borgii až po velkého umělce a předchůdce moderní vědy Leonarda da Vinci. V roli tajemníka florentské vlády cestoval po Evropě, ale když byla roku 1512 tato vláda násilím svržena a k moci se znovu dostali Medicejští, velký republikán Machiavelli ztratil práci, byl nařčen z pobuřování, uvězněn a mučen.

BBart, překlad Gerik Císař, váz, 296 str., 229 Kč

Annie Proulx: Zkrocená hora

Držitelka Pulitzerovy ceny spisovatelka Annie Proulx, milovnice neporušené přírody, v ní žijících prostých lidí a lokálních historek předkládá čtenáři jedenáct příběhů o osamění, násilí a lásce, příběhy zoufalství i neskutečné radosti zasazené do divoké, nehostinné a nádherné krajiny Wyomingu.

Titulní povídka z této sbírky se stala předlohou stejnojmenného a velmi úspěšného oscarového filmu  režiséra Anga Leeho, který měl u nás premiéru začátkem března.

Baronet , 304 str., váz., 239 Kč

Robert Doherty: Skála

Thriller Roberta Dohertyho Skála svede dohromady několik lidí z různých zemí - Austrálie, Nového Mexika, New Yorku, Kolumbie a Anglie, kteří mají za úkol zachránit svět.

Pět lidí z pěti světadílů byli pozváni na záhadnou Ayersovu skálu v Austrálii, kam neznámý zdroj vysílá děsivě důležitou zprávu. Mluví se v ní o bombě. O světě, který čeká zkáza i o posledních dnech, které mají lidé na to, aby se zachránili.

BBart, překlad Adéla Bartlová, váz., 272 str., 199 Kč

Vojtěch Steklač: Jak se vraždí v Česku

Autor, známý především svou humoristickou tvorbou pro mládež, nezapře v této detektivce své sociologické vzdělání. Zajímá ho především prostředí zločinu a proměny vztahů, k nimž dochází nejen ve vražedných kauzách, ale i v citovém životě ústřední dvojice kriminalistů, která tyto kauzy vyšetřuje. Rychlý spád a cynický humor spojují jak vznešené lékařské prostředí, tak prostředí pražské galerky.

Mladá fronta, váz., 164 str., cena 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám