Hlavní obsah

Tom Jones si vyzpíval šlechtický titul

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fenomenální zpívající tygr z Walesu Tom Jones obdržel ve středu šlechtický titul. "Miluji setkání s královnou a vždycky jsem byl royalista," řekl 65letý Jones, syn prostého horníka.

Článek

Tom Jones se proslavil už v šedesátých letech chytlavou písničkou It's Not Unusual. Následovaly desítky dalších hitů jako Green Green Grass of Home, I Can´t Stop Loving You, I am Coming Home, Help Yourself, She's a Lady, nebo v poslední době Sex Bomb.

Pro milióny lidí je stárnoucí Jones stále sexsymbolem. Jeho největší přínos není ve skládání nebo v tom, že by objevoval nové směry. U Jonese je podstatná interpretace, dokáže téměř jakoukoliv písničku předělat v nálož nabitou sexy energií. Se svým charakteristickým vzdycháním, hekáním a hlubokým bručením přivádí do varu další a další generace fanoušků.

V popularitě mu hodně pomohla i deska Reload z roku 1999, kterou natočil s mladými skupinami a přesvědčil svět, že ještě nepatří do starého železa. Z ní pochází třeba Mama Told me Not To come, Sex Bomb nebo velmi rozporuplná, ale zajímavá coververze hitu Are You Gonna Go my Way od Lennyho Kravitze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám