Hlavní obsah

Kanadské divadlo přesvědčuje diváky, aby neměli děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kanadský soubor PME, který už v Praze uvedl představení En français comme en anglais, it's easy to criticize a Unrehearsed Beauty, uvádí od čtvrtka do neděle v divadle Archa svůj nový projekt Rodiny vznikají kopulací, v němž se režisér Jacob Wren snaží varovat před zbrklým plozením dětí do současného zběsilého světa.

Článek

Trojice protagonistů, představujících otce, matku a dceru, odhaluje klišé rodiny v postmoderním světě, která se rozpadává. Režisér a scenárista Jacob Wren k představení pro Právo uvedl: "Snažíme se v něm přesvědčit diváky, aby neměli děti, přesvědčit se mohou nechat nebo ne, ale my se o to pokoušíme, byť ne zcela vážně. Chci ale vyvolat diskusi. Připadá mi divné, že mít děti, což je jedno z největších rozhodnutí, jaké v životě lze udělat, někdo učiní, aniž by si o tom předem přemýšlel.

Na rozdíl od Unrehearsed Beauty se však do představení diváci nezapojí: "Některá naše představení jsou více interaktivní, některá méně, toto představení není interaktivní."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám