Hlavní obsah

Po Soundgarden a Audioslave chce Cornell zpívat soul

Novinky, Stanislav Dvořák

S překvapivým oznámením přišel v RollingStonu slavný zpěvák Chris Cornell, který se před lety prosadil jako frontman Soundgarden. Hudba jeho srdci nejbližší je teď soul a projeví se to i na nové desce Audioslave, která se objeví v létě.

Článek

"Miluju rockovou muziku, ale moji nejoblíbenější zpěváci nejsou z rockových skupin," říká Cornell. Vyznavači grunge a hard rocku by se asi divili, co jejich idol poslouchá. Jako své největší vzory uvedl staré klasiky rhytm and blues, jako jsou Stevie Wonder, Mavis Staplesová nebo Chamber Brothers.

Cornell je nadšený z prozkoumávání nových hudebních cest a hodně to prý souvisí i se změnami v jeho osobním životě. "Stárnu, mám rodinu, můj život se usazuje," libuje si Cornell a dodává, že rodinu v písních hodně zmiňuje.

Kdo zná Audioslave (recenzi CD Out of Exile čtěte zde), nebo staré věci od Soundgarden, asi bude souhlasit, že jeho zpěv je velmi procítěný a barvitý. Je docela možné, že se stane dobrým soulovým zpěvákem a všem R & B hvězdičkám vytře zrak.

Vždy v sobě měl nenápadnou bluesovou strunu (vzpomeňte na legendární písničku Black Hole Sun!) a jeho současné nápady jsou jen logickým vyústěním jeho pěveckého vývoje. Ortodoxní rockeři asi trošku posmutní, ale faktem je, že velká část rockových zpěváků nakonec skončí v úplně jiných vodách - viz Freddie Mercury.    

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám