Hlavní obsah

Český seriál Pakárna slibuje černý humor

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize začne v dubnu vysílat nový kreslený seriál Pakárna. Bude hlavně o teenagerech a prý přinese neotřelý černý humor. První díl se na obrazovce objeví v neděli 9. dubna na ČT1. Od 9. dubna pravidelně každou neděli v podvečer se diváci budou setkávat s Intošem, Drsanem, Synáčkem a Bohoušem Mekotou.

Článek

Hoši chodí do školy, které šéfuje ředitel Hnízdo - odborník vyslaný americkou Nadací pro podporu primitivních národů ve střední Evropě. Do Česka přijel s poselstvím pozvednout všem lidem, tedy i divákům, bojovou a pracovní morálku.

Intoš v Pakárně představuje sečtělou postavičku a všechno včetně sexu zná důkladně teoreticky, ale nic z toho nezažil. Dokáže zpaměti citovat Nietscheho, ovšem jeho schopnosti se rapidně vypařují, jakmile se v okruhu deseti metrů objeví nějaká dívka. Hlas Intošovi propůjčí herec a moderátor Tomáš Matonoha.

Synáček po vzoru svého papá velkopodnikatele opovrhuje prostým lidem, avšak s kamarády se přesto baví. Synáčka namluví scénárista a režisér Zdeněk Suchý. Drsan je v koženém křiváku jeden z nedrsnějších, ale pouze do chvíle, než se něco semele. Prohlašuje o sobě, že ovládá jízdu na motorce, ale zrovna teď je nepojízdná. Drsana si hlasově osvojuje herečka Bára Hrzánová.

Mekotu namluví Radek Holub

Skeptik Mekota je spolu se svou rodinou (matkou, otcem a dědečkem) ve skutečnosti hlavní hrdinou seriálu a namluví ho Radek Holub, jeho matku Eva Holubová, otce Bohumil Klepl a dědečka Jan Štern. V dalších rolích diváci uslyší hlasy Ondřeje Kavana, Jiřího Krampola, Bořivoje Navrátila, Luďka Soboty a dalších.

Scénář napsali producent a spisovatel Jakub Horák a sociolog a expert na manipulaci s davy David Šimák. Výtvarně příběhy zmapoval kreslíř a animátor Tomáš Vlasák, který spolupracoval na mnoha tuzemských i zahraničních projektech, například Machovi a Šebestové, Žofce, Maisy, Papa Loewe, Marias kleiner Esel a dalších.

Uvidíme, jestli se jejich proklamovaný černý humor uchytí. Rozhodně to nebudou mít lehké, protože v konkurenci Simpsonů a South Parku by museli přijít s opravdu drsným, politicky nekorektním stylem, aby vůbec někoho zaujali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám