Hlavní obsah

Nové knihy - vychází Vonnegutova Groteska i detektivka Krutý zločin

Tento týden dále vychází knižní podoba oblíbeného televizního pořadu Cestománie, román Láska k bližnímu od Pascala Brucknera, který je autorem slavného Hořkého měsíce. Horolezec Reinhold Messner ve své knize K2 Chogori - Velká hora vypráví o historii dobývání K2.

Článek

Pascal Bruckner: Láska k bližnímu

Autor slavného románu Hořký měsíc, který převedl na filmové plátno Roman Polanski, přichází s novým románem Láska k bližnímu.

Sébastien je vzorem spořádaného muže: pochází z dobré rodiny, má vynikající vzdělání a před sebou ve třiceti letech skvělou diplomatickou kariéru, doma krásnou a ctižádostivou ženu, tři skvělé děti, přátele, netíží ho existenční starosti. Jednoho dne však potká v kavárně starší ženu hledající dobrodružství a toto setkání zcela změní běh jeho života. Sébastien se rozhodne udělat něco naprosto neslýchaného - nabídne své tělo neuspokojeným frustrovaným ženám, poskytuje jim lásku a vnáší do jejich života štěstí. Své zákaznice si nevybírá, oblažuje se stejným zanícením ženy mladé i staré, hezké i ošklivé, protože je to pro něj nejvyšší projev lásky k bližnímu...

Motto, váz., 288 str., 219 Kč

Kurt Vonnegut, jr.: Groteska

Vonnegutova smyšlená, paralelní verze skutečnosti je hořkým, ale i úsměvným zamyšlením nad válkou, osaměním a podivnou situací.

Již třetí české vydání autobiografie dr. Wilbura Daffodila -11 Swaina, stařičkého krále Manhattanu a posledního prezidenta Spojených států amerických, kterou píše poté, co nejmocnější zemi světa nejprve zcela rozložily dvě zákeřné pandemie, tzv. zelená smrt a albánská chřipka, a pak ji zničila nová občanská válka. Když z Bílého domu nebylo komu vládnout, přestěhoval se Wilbur do liduprázdného New Yorku a začal sepisovat své barvité paměti.

Argo, překlad Jaroslav Kořán, váz., 228 Kč

Reinhold Messner: K2 Chogori - Velká hora

Reinhold Messner, který sám dosáhl vrcholu K2 před 25 lety, ve své knize vypráví o historii jejího dobývání. 

Chogori znamená v jazyce národa Balti královna hor. Druhá nejvyšší hora světa přitahuje horolezce nejen krásným symetrickým tvarem, ale i pověstí kruté hory, na níž zemřelo velké množství lidí, kteří se pokusili vystoupit na vrchol. Poprvé se to podařilo dvěma italským horolezcům v roce 1954 a od té doby byla její úbočí nejen svědky skvělých horolezeckých výkonů, ale i mnoha tragédií.

Brána, 184 str. + 32 bar. příl., váz., 296 Kč

Patricia MacDonaldová: Krutý zločin

Patricia MacDonaldová se jako autorka napínavých příběhů opředených tajemstvím řadí mezi světově proslulé spisovatele, u nás jí také vyšel román Ztracená nevinnost.

Lidé jsou zděšeni, když se doslechnou, že věhlasný doktor Duncan Avery jednoho jarního večera ubodá manželku Marshu k smrti. Soud pošle Averyho do vězení za vraždu, synové se k němu otočí zády, ale dcera Nina nepřestává ani po letech věřit v otcovu nevinu. Za patnáct roků od tragické události je doktor Avery propuštěn na podmínku. Bez ohledu na nepřátelsky naladěné veřejné mínění se vrací na místo činu, kde hodlá zjistit, kdo skutečně zabil jeho manželku...

BBart, překlad Dana Pavelčíková, 256 str., váz., 199 Kč

Cestománie I.

Populární  televizní cestopisný seriál Cestománie vychází v knižní podobě.  Každá z kapitol přibližuje několik zajímavých míst deseti zemí a oblastí: Chorvatska, Mexika, Francie, Egypta, USA, Řecka, Thajska, Norska, Indie a Pobaltí. Podíváme se na největší písečnou dunu v Evropě, na mexické tržiště, setkáme se s indickými polykači kamenů, nebo se pokocháme pohledem na fjordy dalekého severu. Kapitoly jsou ilustrovány mnoha fotografiemi a mapami, doplněny rozhovorem s režisérem televizního pořadu a také aktuálními praktickými informacemi o každé ze zemí.

Kartografie Praha s Febio, váz., 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám