Hlavní obsah

Nová CD - vychází Prince i Arakain

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází nový Prince, což možná odradilo vydavatele od větší nadílky desek a tak funkovému králi konkurují převážně domácí interpreti - rockový Arakain s Labyrintem, Prohrála v kartách vydává Jaký to bude za vodou a Jiří Dědeček vzkazuje Řekněte to mýmu psovi.

Článek

Prince: 3121

Král funky Prince, přichází se svou v pořadí již čtyřiadvacátou deskou. Hudebník ve svých skladbách mixuje prvky funky, jazzu, soulu a popu, vydává desku poprvé u firmy Universal. Na prvním singlu se objevila píseň Te Amo Corazon, ke které natočila klip Salma Hayeková, druhý singl se jmenuje Black Sweat. Recenzi čtěte zde

Universal Music 

Arakain: Labyrint

Metalový Arakain zřejmě nabral druhý dech, když necelý rok po zlatém Warning přichází s dalším studiovým albem nazvaným Labyrint. Na desce se poprvé představí zpěvák Jan Toužimský, který vystřídal Petra Koláře, zbytek Arakainu tvoří Jiří Urban a Miroslav Mach - kytary, Zdeněk Kub - basa a Lukáš Doksanský bicí. O autorství alba se tentokrát podělili všichni členové kapely.

Sony BMG

Jan Werich: Ze světa zvířat, anekdoty a vůbec

Jan Werich vypráví několik humoristických minipovídek nejslavnějšího českého spisovatele Jaroslava Haška, který vtipně využívá pradávných postupů bajky a pomocí nemravného ježka či naivní slepice komentuje svou současnost.

Povídky jsou doplněny řadou anekdot, které také čekaly na své zveřejnění přes půl století. Výběr pak završuje série klasických židovských fórů ve Werichově mistrovském podání.

Supraphon

Jana Kratochvílová: Best of

Výběr 19 hitů Jany Kratochvílové, jedné z nejzvláštnějších českých zpěvaček. Zachycuje léta 1976 až 2006, obsahuje tedy písničky popové i velmi tvrdě rockové. 

Supraphon   

Nejhezčí pohádky od rybníka Brčálníku

K nejklasičtějším večerníčkům patří pohádkové příběhy vodního skřítka Rákosníčka. Napsal je Jaromír Kincl, vizuální podobu jim vtiskl výtvarník Zdeněk Smetana a svým interpretačním mistrovstvím je oživila Jiřina Bohdalová, která je také v letech 2001 a 2002 natočila (s nezaměnitelnou hudbou Václava Zahradníka) pro Supraphon.

Supraphon

Prohrála v kartách: Jaký to bude za vodou

Prohrála v kartách o sobě naposledy dala vědět deskou Žádný čáry z nebe v roce 2002. Jaký to bude za vodou vzniklo pod režijní taktovkou producenta Jana Šmejkala. Žánrově, textově i zvukově je deska rozmanitá, přesto kompaktní, míchá punk, folk, pop, rock, latinu. Prohrála si na desku tradičně přizvala hosty - tentokrát to byl Meyla z Vypsané fixy, Honza Bártl z Divokého Billa, klávesista Michal Dvořák (ex-Lucie) či trumpetista Pražského bigbandu Milana Svobody Luděk Emanovský.

Monitor EMI

Jiří Dědeček: Řekněte to mýmu psovi

Jiří Dědeček na svou novinku Řekněte to mýmu psovi zařadil devatenáct písní, z nichž je deset zbrusu nových a zbylých šest zase tak starých, že "si je už nikdo nepamatuje" - jak se vyjádřil sám autor. Tři jsou recitované. Dědeček ke svému albu říká: "Hudebně se držím osvědčeného modelu něžné a oduševnělé odrhovačky, v čemž mi neocenitelně pomáhá studiové sdružení Starší psi, hudebníci, s nimiž jsem spolupracoval už na dvou předchozích deskách; navíc tentokrát přibyla basa."

Indies Records

Etta James: All The Way

Trojnásobná držitelka ceny Grammy Etta Jamesová své nové album poskládala s coververzí světoznámých hitů. Tak se na desce potkává  Somewhere Leonarda Bernsteina s Princovým Purple Rain a Lennonovým Imagine.

Sony BMG

Další vycházející desky:

Ben Harper:  Both Sides Of The Gun (Monitor EMI)

Ben Harper:  Both Sides Of The Gun (Monitor EMI)Chris Botti:To Love Again (Sony BMG)

Ben Harper:  Both Sides Of The Gun (Monitor EMI)Chris Botti:To Love Again (Sony BMG)Cocteau Twins: Lullabies to Violaine Vol. 1 a 2 (CDirect)

Ben Harper:  Both Sides Of The Gun (Monitor EMI)Chris Botti:To Love Again (Sony BMG)Cocteau Twins: Lullabies to Violaine Vol. 1 a 2 (CDirect)Václav Neckář: To nejlepší od Hříběte po Oči koní (Supraphon)

Reklama

Související témata:

Související články

Prince: malý ďáblík zase řádí

Je malý, divný, vyšinutý a přesto ho musíte milovat. Po pauze, kdy se podepisoval pouze grafickým znakem, se už nějaký čas opět jmenuje Prince a vydává další...

Výběr článků

Načítám