Hlavní obsah

Prince: malý ďáblík zase řádí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je malý, divný, vyšinutý a přesto ho musíte milovat. Po pauze, kdy se podepisoval pouze grafickým znakem, se už nějaký čas opět jmenuje Prince a vydává další zajímavou desku nazvanou 3121.

Článek

Hyperaktivní a multitalentovaný muzikant, který se sám naučil hrát na 20 nástrojů, je už léta proslulý svými mixy rocku, popu, funku a soulu. Občas má období, které je více kytarové, jindy si "ulétne" na černé muzice a elektronických pazvucích. Zdá se, že teď se nachází někde uprostřed, s mírným příklonem k druhému ze jmenovaných stylů.

Na desce není žádná vyložená vypalovačka ve stylu známé Peach, ale rychlejší písničky s hitovými ambicemi nechybí - např. Fury, ozdobená mnohými princovskými kytarovými sólíčky, nebo vynikající Get On The Boat. Ta je absolutně nejsilnější funky náloží na desce a srdce každého funkera musí zaplesat, když se rozezní všechny ty vyhrávky na trumpety, saxofóny i piáno.

Nebyl by to Prince, kdyby nezařadil i pár dojemných balad. V Te amo Corazón si pohrává s latinoamerickými náladami a Satisfied je zase typicky princovská bluesovka s velmi vysoko posazeným zajíkavým zpěvem. Ostatní písničky jsou slušným standardem a celá deska působí příjemně. 

Prince: 3121, Universal Music 2006

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám