Hlavní obsah

Hudba tří generací Burianů vychází na nových albech

Právo, vla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Básník a písničkář Jan Burian, syn slavného divadelníka E. F. Buriana, bude v pražském Divadle Archa křtít své nové album Dívčí válka. Dvojalbum vychází u Indies a Burianova koncertu a křtu se 26. března v Arše zúčastní jako hosté i některé z dvaceti zpěvaček a hereček, které na něm zpívají, například Ester Kočičková, Dáša Voňková-Andrtová a v Praze žijící Číňanka Feng-Jün Song.

Článek

Koncert v Arše by měl být dle Buriana "pánským feministickým večírkem" a vedle Jana Buriana se ho zúčastní i jako kytarista syn Jiří, druhý syn Jan je autorem aranží všech písní. Archu vybral Jan Burian st. záměrně jako následníka otcova divadla D 34, které v prostorách, kde nyní sídlí Archa, před válkou působilo.

Zároveň vychází u Radioservisu i retroalbum tvořené historickými nahrávkami Janova otce Emila Františka Buriana. Ten kromě mnoha dalších uměleckých aktivit byl i výborným šansoniérem a jazzovým zpěvákem a před válkou natočil s různými orchestry mnoho populárních písní, jako jsou Chlupatý kaktus a Má panna je v Panama sama.

Sběratel Gabriel Gössel jich kolem třiceti vybral na CD Zpěvák E. F. Burian. Jeho výběr zahrnuje i písně z Burianova Divadla D 34 i lidové písně. Nejmladší generace Burianů je zastoupena na deskách ještě jednou: syn Jiří je pod jménem Gregory Finn členem kapely Southpaw, jejíž dvojalbum Heartdisk rovněž v těchto dnech vychází. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám