Hlavní obsah

Nová DVD - vychází Wall Street a Legenda o Zorrovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden na DVD vychází rodinný animovaný snímek Strašpytlík, drama Čtyři bratři nebo soudní thriller Těžký zločin. Příznivci dobrodružných filmů se mohou těšit na Legendu o Zorrovi s Antoniem Banderasem a Catherine Zeta-Jonesovou. Nově také vychází oscarové drama s Charlie Sheenem Wall Street.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Legenda o Zorrovi

V novém akčním dobrodružství hrdinů z filmu Zorro: Tajemná tvář se maskovaný hrdina vydává splnit těžký úkol, děj se tentokrát odehrává v Kalifornii během dnů předcházejících jejímu připojení k Unii.

Příběh Legendy o Zorrovi začíná deset let poté, kdy jsme hrdiny opustili na konci předchozího dobrodružství. Alejandro a Elena se vzali a mají spolu syna Joaquina. Přestože si Alejandro stále obléká masku Zorra, aby ochránil chudé a utlačované obyvatele kalifornského teritoria před hamižností tamějších vládců, musí se často rozhodovat mezi svým pocitem pro spravedlnost a touhou po normálním životě.

Když několik prominentních obchodníků a místních magnátů začne spřádat zločinné plány, které mají zabránit tomu, aby se Kalifornie stala jedenatřicátým státem USA, čeká jej toto dilema znovu....

The Legend of Zorro, USA 2005, 131 min., české titulky, režie: Martin Campbell, hrají: Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jonesová, Rufus Sewell, Nick Chinlund, Adrian Alonso, Julio Oscar Mechoso, Raúl Mendez, Gustavo Sánchez Parra, Giovanna Zacariasová...

Čtyři bratři

Režisér stylových akčních filmů John Singleton přichází s drsným a provokativním thrillerem. Film Čtyři bratři se odehrává na předměstí Detroitu, v složitém propletenci černé a bílé komunity, jejíž členové se spolu stále ještě učí žít.

Dva černí a dva bílí kluci dostávali model správného soužití už od plenek díky lásce své adoptivní matky. V dospělosti se jejich cesty sice rozdělily, ale tragická událost je zase spojí dohromady. Jejich adoptivní matka je zastřelena při ozbrojeném přepadení a bratři se vrátí domů na pohřeb. Při té příležitosti se začnou zajímat o to, zda šlo skutečně o náhodnou střelbu v supermarketu, jak tvrdí policie. Když zjistí, že policejní verze má až příliš mnoho děr, začnou po vrahovi pátrat na vlastní pěst...

Four Brother, USA 2005, 113 min., české titulky, režie: John Singleton, hrají: Mark Wahlberg, Garrett Hedlund, André Benjamin, Tyrese Gibson, Tony Napo...

Strašpytlík

Animovaný film z produkce studia Walt Disney Strašpytlík vypráví klasickou pohádku o kuřeti, které si splete padající žalud s kouskem oblohy a způsobí velký zmatek.

Malý hrdina se snaží napravit to, co zmatkem způsobil - jakmile se mu však konečně začne dařit, přistane mu na hlavě opravdový kus oblohy. Nyní se spolu se svými povedenými přáteli Kačkou Pihatou, Mrňousem a Rybízem musí pokusit zachránit svět, aniž by ve městě způsobil další zděšení, což se samozřejmě neobejde bez spousty napětí a zmatků, ale hlavně pořádné porce zábavy. Brzy se ukáže, že být při záchraně světa malým kuřetem se náramně hodí.

Chicken Little, USA 2005, 77 min., český dabing, režie: Mark Dindal

Wall Street

Oscarové drama Olivera Stona Wall Street je pohledem do zákulisí Wall Street 80. let - velkého podniku velkých obchodů, kde na jedné straně stojí bezohlední milionáři a na straně druhé ambiciózní nováčci.

Charlie Sheen hraje mladého makléře toužícího po úspěchu a uznání s cílem získat "velkou rybu". Pronikne do světa peněz, kam je uveden legendárním finančníkem z Wall Street - Gordonem Gekkem. Brzy však zjistí, že šance na zbohatnutí přes noc, může být vykoupena za příliš vysokou cenu.

Wall Street, USA 1987, 125 min., režie: Oliver Stone, hrají: Charlie Sheen, John C. McGinley, Hal Holbrook, Leslie Lylesová, Michael Douglas, Martin Sheen, Andrea Thompsonová, Terence Stamp, Sean Young, Paul Guilfoyle, Daryl Hannahová, James Spader..

Těžký zločin

Těžký zločin je napínavý thriller z prostředí vojenského soudu.

Jednoho dne se hezké a sexy advokátce Claire Kubikové naráz zhroutí celý svět. FBI spojí jejího muže Toma s vraždami nevinných civilistů během utajované vojenské operace před patnácti lety. S pomocí důvtipného právníka, který pracoval u armády, bojuje Claire za očištění Tomova jména, ale dostává se čím dál blíž k vládnímu tajemství. Nyní riskuje kariéru - a dokonce i vlastní život - aby odhalila pravdu.

High Crimes, USA 2002, 110 min., režie: Carl Franclin, hrají: Ashley Juddová, Morgan Freeman, Jim Caviezel, Adam Scott, Amanda Peetová, Bruce Davison, Tom Bower, Juan Carlos Hernández, Michael Gaston, Jude Ciccolella, Emilio Rivera, Michael Shannon...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám