Hlavní obsah

South Park zmizel z obrazovky, může za tím stát Cruise

Novinky, DPA, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahraniční média spekulují o záhadném zmizení epizody South Parku nazvané Trapped In the Closet. Podle programu měla být v Americe reprízována ve středu v noci a na poslední chvíli vypadla. Několik novinářů tvrdí, že to způsobil Tom Cruise, jenž prý doslova vydíral šéfy společnosti Paramount Pictures. Ta má stejného majitele jako Comedy Central vysílající South Park.

Článek

Cruise údajně vydíral Paramount tím, že pokud epizodu zesměšňující jeho víru - scientologii - odvysílá, bude bojkotovat propagaci filmu Mission Impossible 3, do nějž firma vložila milióny dolarů. Pokud je to pravda, šlo by o bezprecedentní pokus o cenzuru nejhrubšího zrna.

Cruiseho tiskový mluvčí vše okamžitě popřel. "Nikdy o Mission Impossible 3 nic takového neřekl," sdělil podle serveru Hollywood.com. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone neztrácejí dobrou náladu a svému protivníku vzkazují: "Scientologie, možná si vyhrála tuhle bitvu, ale milión let trvající válka o Zemi teprve začíná!"

Vtípky o scientologii způsobují už několik týdnů jeden skandál za druhým. Nedávno ze seriálu odešel zpěvák Isaac Hayes, který mluvil Chefa. Oficiálně tvrdí, že South Park "nepřiměřeně zesměšňuje náboženství a otázky víry a tím vytváří netoleranci," ale přitom neřekl konkrétně, že mu vadí díl s Cruisem. Několik ukázek (pouze v angličtině) najdete zde.

Lidé z televizní branže mu ale nevěří, že mu vadí "rostoucí bezcitnost" seriálu. Pokazují na to, že Hayes užívá pokrytecký dvojí metr - pokud se dělaly vtípky na křesťanství a židovství, tak mu to nevadilo, ale u scientologie byl najednou problém. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám