Hlavní obsah

Nové knihy - vychází Deaver a román od autorky Sexu ve městě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne rozhodně stojí za zmínku zbrusu nový román Jeffery Deavera Pekelná kuchyně, také vyšla další kniha ze série Op - Center Toma Clancyho a Krása na prodej od autorky Sexu ve městě Candace Bushnellové.

Článek

Tom Clancy, Steve Pieczenik: Operační centrum - Cestou zrady

Spisovatel Tom Clancy  je autorem mnoha špionážních a konspiračních románů z nich nejznámější je série o Jacku Ryanovi. Spolu se Stevem Pieczenikem vytvořili sérii Op-Center, z které je i tento román.

Kongresový výbor pro dohled nad výzvědnou činností dál oklešťuje rozpočet Operačního centra, ředitel Hood je nucen snižovat stavy a tím se dostává do střetu i s některými nejbližšími spolupracovníky. Jako první přichází na řadu jeho zástupce Mike Rodgers. Své propuštění považuje za zradu a má v úmyslu dát se do služeb senátora, který se chystá založit novou politickou stranu a kandidovat na úřad prezidenta. Kolem založení této strany se rozpoutá skrytá válka, kterou spustí profesionálně zakamuflovaná vražda. Jiný pracovník Operačního centra zločin odhalí a ujme se vyšetřování...

BBart, překlad Jiří Špalek, 384 str., váz., 199 Kč

Jeffery Deaver: Pekelná kuchyně

Autor napínavých thrillerů a "mistr trojitého zvratu" Jeffery Deaver ve svém novém románu vrací na scénu vyhledavače filmových exteriérů Johna Pellama .

John Pellam chce natočit film o svérázné newyorské čtvrti s názvem Pekelná kuchyně. Sbírá autentické vzpomínky zdejších pamětníků - lidí, jako je například Ettie Washingtonová, všeobecně považovaná za živoucí kroniku zdejší čtvrti. Když však její dům lehne popelem, Pellam pochopí, že kdosi by radši nechal minulost spát. Zatímco plameny stravují další a další místa, další a další lidské životy, Pellam vyráží do ulic a pátrá po zákeřném žháři. V té chvíli ještě netuší, že všechny požáry jsou jen krotkou předehrou ke žhářovu poslednímu vrcholnému kousku...

Domino, 272 str., váz., 199 Kč

Candace Bushnellová: Krása na prodej

Candace Bushnellová je autorka mezinárodního bestselleru Sex ve městě, bývalá redaktorka časopisu Vogue a přispěvatelka New York Observer. S laskavým nadhledem bere na mušku společnost, kterou velmi dobře zná, a zasvěcuje čtenáře do myšlení a rozhovorů postav, které jako by si odskočily ze stránek Trhu marnosti.

Janey Wilcoxová touží být na vrcholu. Poté, co se stává přední modelkou jisté významné agentury a získá si přízeň všemi obdivované lvice salonů, se jí konečně otevřou dveře do velkého světa. Vypočítavé manželství se Seldenem Rosem, ředitelem televizního filmového kanálu, se však nevyvíjí podle jejích představ. Janey se ale tak snadno nevzdá a po nemilosrdném pádu, kdy poníží i sama sebe, využije situace ve svůj prospěch a znovu se zařadí do pelotonu v neslavně vyhlášeném krysím závodu o majetek a slávu. 

BBart, překlad Jiřina Stárková, 488 str., váz., 249 Kč

McFarlane Todd: Spider-Man - Utrpení

Komiks Utrpení ponořil Spidermana - a s ním i čtenáře - do temnoty. Je to děsivý, ponurý, strhující a akcí nadupaný příběh, který se stal základní součástí komiksové historie. Není také divu - právě jím totiž zahájil svou vlastní spidermanovskou sérii jeden z nejslavnějších komiksových malířů, legendární Todd McFarlane.

Mezi mrakodrapy i skrz kanály, po celém New Yorku pronásleduje Spiderman krvežíznivého maniaka, nebezpečnou bytost, která kdysi byla jeho přítelem. Jenže... na tom všem je něco hodně divné. Co pohání Lizarda a dělá z něj vraždící monstrum? Proč se Spideymu zjevují protivníci, kteří jsou už dávno mrtví... a v hlavě mu duní zvuk vzdálených bubnů? A především... dostane Spiderman Lizarda dřív, než jeho samého dostihne šílenství a smrt?

 Crew, překlad Jiří Pavlovský, 112 str., 299 Kč

Philip Roth: Spiknutí proti Americe

Držitel Pulitzerovy ceny Philip Roth ve svém novém románu rozpřádá fiktivní příběh vítězství Charlese A. Lindbergha v prezidentských volbách v roce 1940.

Lindbergh, slavný letec, který roku 1927 jako první přeletěl Atlantik, poráží Franklina D. Roosevelta a stává se třicátým třetím americkým prezidentem. Jeho programem je však izolacionismus a pronacistická politika. Do všech židovských domácností v Americe vstupuje strach, prezident totiž začíná veřejně skandalizovat Židy za jejich sobecké úsilí o zapojení Spojených států do 2. světové války. Lindbergh záhy vyjedná s Adolfem Hitlerem "srdečnou dohodu", a to i přes skutečnost, že nacistické Německo okupuje téměř celou Evropu a všude prosazuje svůj zkázonosný antisemitismus.

Volvox Globator, 310 str., brož., 299 Kč

Manda Scottová: Boudica - Ve znamení orla

Ve znamení orla je prvním dílem románové trilogie, jejíž hrdinkou je vévodkyně Boudica.

V roce šedesát po narození Krista se vévodkyně kmene Icénů Boudica postaví do čela krvavého povstání namířeného proti Římanům, jejichž vojsko okupuje její vlast. V tu chvíli vrcholí dvacet let trvající odpor proti okupačním silám, jež se pokoušejí pokořit a zničit samostatnou a životaschopnou civilizaci - a zavléci ji do otroctví Římské říše. Takřka dva tisíce let starý příběh založený na reálných historických událostech neztrácí ani dnes nic ze své působivosti.

Mladá fronta, 568 str., váz., 299 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám