Hlavní obsah

Do kin přicházejí Rafťáci

Právo, Radek Bittner

Letní teenagerská komedie Rafťáci režiséra Karla Janáka s Vojtou Kotkem v roli Danyho a Jirkou Mádlem v roli Filipa bude mít zítra premiéru. Je na co se těšit. Celovečerní film je plný smíchu, napětí, erotiky, trapasů i nečekaných situací.

Článek

Když Dany slíbil Filipovi, že mu pomůže sbalit holku, netušil, kolik překážek se jim postaví do cesty. Problém je prostý: Filipovi se nedaří přijít o panictví a Dany se mu snaží pomoci. Dostanou se k holkám z vodáckého kurzu, ale bohužel se oba zamilují do stejné dívky. Problémy začínají.

"Jirka se jich snaží sbalit víc, podle toho jsme vybírali i holky," osvětluje pozadí náročných příprav na natáčení režisér Karel Janák. "Ve filmu se dozvíte, jak se balí barbína, dračice, inťoška. Vždycky se to ovšem tak divně zašmodrchá." Přestože se Dany a Filip musí vyrovnat s přítomností Danyho rodičů, malého brášky Honzíka i přísného instruktora Bořka, objevení dívčího vodáckého kurzu jim nakonec nabídne nepřeberně možností, jak dosáhnout cíle Filipovy touhy.

Podle tvůrců jsou Rafťáci především komedií pro mládež a teenagery, ale své si v něm najde i generace jejich rodičů, kterým se po bezstarostnosti prvních lásek stýská.

Jiří Mádl o filmu řekl: "Dostal jsem scénář den před natáčením a úplně jsem ho dočetl až asi čtrnáctý natáčecí den, takže moje reakce byla, že to holt už nějak musím odkroutit. Jinak se mi samozřejmě líbil. Na natáčení mám jen hezké vzpomínky. Naše spolupráce s Karlem Janákem je skvělá. Karel vítá každej náš nápad, a tak toho hodně využívám. Poslední slovo má ale vždycky samozřejmě on. Během natáčení jsem ho viděl poprvé naštvanýho, a to je vám zážitek. Ještě že se nezlobil na mě. U Karla je jistota, že film nebude trapný."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám