Hlavní obsah

Nové knihy - 9. týden

Tento týden vyšlo první české vydání Marquezovy prvotiny Všechna špína světa, dále thriller z prostředí amerického fotbalu Náhlá smrt nebo další román královny zločinu M.H. Clarkové Neznámý v pozadí.

Článek

Gabriel García Márquez: Všechna špína světa

První české vydání románové prvotiny světoznámého autora, pro níž našel Gabriela García Marquez inspiraci ve vlastním životě.

Děj, vymezený lety 1903-1928, se odehrává v mýtickém a v pozdější autorově tvorbě legendárním městečku, za něž si však můžeme dosadit kterékoli jiné místo v Latinské Americe. Příběh je vyprávěn třemi postavami zastupujícími tři různé generace: starý generál (dědeček), Isabel (jeho dcera) a Isabelin syn. Každý z nich rozvíjí zvláštní vnitřní monolog o smrti záhadného a nenáviděného lékaře, kterého obyvatelé Maconda nechtějí pohřbít do země, protože spáchal sebevraždu.

Odeon, překlad: Vladimír Medek, váz. 112 str., 199 Kč

David Rosenfelt: Náhlá smrt

Náhlá smrt je soudní thriller z prostředí amerického profesionálního fotbalu. Advokát Andy Carpenter obhajuje Kenny Schillinga obviněného z vraždy fotbalisty Prestona. Schyluje se k velkému procesu, který s napětím sleduje celá Amerika. 

Andy postupně proniká do světa profesionálního fotbalu. Zjišťuje, že Prestonova smrt je možná jen jedním ze série záhadných úmrtí fotbalových hráčů. Klíčem k celému tajemství je možná zdánlivě bezvýznamná epizoda, která se odehrála před mnoha lety...

BBart, překlad Igor Indrech, váz., 256 str., 199 Kč

Danielle Steel: Pozdní láska

Pozdní láska je další z romantických příběhů královny románu pro ženy Daniele Steelové. Vypráví příběh šestice dávných přátel. Manželé Pascale a John, Diana a Eric, Anne a Robert, si příjemně užívají podzim života.

Do pohody však zasáhne náhlá smrt Anne, která zdrtí nejen Roberta, jenž po osmatřicetiletém manželství najednou neví, co si počít, ale naruší i dosud neotřesitelné jistoty ostatních. Navzdory osobním krizím se přátelé rozhodnou odjet na dlouho plánovanou společnou dovolenou do Saint-Tropez...

Ikar, váz., 169 Kč

Eduard Štorch: Zastavený příval

Další ze série dobrodružných románů Eduarda Štorcha vychází v obnoveném vydání. Statečná a krásná Radislava z kmene Pšovanů, Lutic Lešek i mladý český kníže Neklan patří k hlavním hrdinům válečného příběhu z počátku 9. století.

Franský císař Karel Veliký touží dobýt země před Labem a připojit je ke své říši. Vyslal proto proti slovanským pohanům tři vojska, jedno vede přímo jeho syn Karel. V boji proti ukrutným Frankům se spojili Pšované a Češi, připojili se Kamenčané, Nišané a další kmeny, jiné naopak posílily nepřátelskou stranu. Nepřítel se hrne jako nezadržitelný vzedmutý příval...

Albatros, váz., 144 str., 155 Kč

Mary H. Clarková: Neznámý v pozadí

Mary H. Clarková patří mezi nejčtenější detektivní autory současnosti. Její bibliografie čítá na třicet titulů, z nichž většina byla zfilmována.

Proces s nezletilým vrahem mladé ženy, vyvolá v USA diskusi o obnovení trestu smrti. Rozdílné názory veřejnosti odráží i televizní polemika mezi manželem zavražděné, který je redaktorem časopisu podporujícího obnovení tohoto trestu, a novinářkou Sharon, pro niž je trest smrti zločinem. Ironií osudu se názoroví odpůrci spolu sblíží. Ovšem redaktora Petersona čeká další osudový otřes - jeho desetiletý syn a jeho nová přítelkyně jsou uneseni...

Klokan, 249 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám