Hlavní obsah

Nová alba - 9. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z hudebních aktualit tohoto týdne bychom vás rádi upozornili na novou desku pražských Southpaw Heart Disk a na další domácí novinku - Posmrtné zkušenosti přicházejí s deskou Aither. Dále vychází debut bývalé zpěvačce Morcheeby Skye.

Článek

Southpaw: Heart Disk

Pražská taneční kapela Southpaw vydává čtvrté studiové album Heart Disk, které obsahuje dvacet skladeb a vychází jako dvoualbum. Protože kapela nechtěla podstupovat kompromisy, které by ji čekaly u velkého nakladatelství, rozhodla se, že novinka vyjde u nezávislého labelu. Na desce mimo jiné hostují Tonya Graves, Matěj Ruppert, rapper Gipsy nebo zpěvačka Yumiko Ishijima, o zvuk a produkci se postaral Ondřej Ježek. Jako první singl byla vybrána skladba Isolated.

MenX

Skye: Mind How You Go

Sólový debut bývalé zpěvačky skupiny Morcheeba Skye vznikal téměř dva roky, kdy Skye se svým manželem a co-producentem alba Stevem Gordonem vybírala ze zpěvaččina repertoáru písně na album. Jako hlavní dva producenti jsou pod deskou podepsáni Pat Leopard (Madonna,  Pink Floyd či Bryan Adams) a mistr ambientu Daniel Lanois (U2). Mind How You Go je půvabné album, které nikam nespěchá a kde hraje prim ohebný a zvonivý hlas Skye.

Warner Music

Temperamento: Uno Momento

Kapela Temperamento zvítězila v posledním ročníku soutěže hudebních skupin CocaCola Pop Star, i když existovala pouze několik měsíců. Jejich debut Uno Momento vychází právě díky tomuto vítězství. Třináct skladeb, které jsou směsicí latiny, popu, rocku a elektroniky, produkoval Honza Horáček (Space Junkie, Miro Žbirka, United Flavours).

Sony BMG

Posmrtné zkušenosti: Aither

Skupina Posmrtné zkušenosti existuje již deset let a mají za sebou dvě alba - IGOU a Babylon. Jejich hudba se nejlépe hodí do škatulky world music - v jejich hudbě mísí taneční rytmy s přírodními nástroji jako panova flétna či didgeridoo, doplněné samply, perkusemi, houslemi a samozřejmě kombinaci kytara-basa-bicí. Kromě toho jsou na desce  cítit vlivy new age, jazzu, reggae, popu, folku i vážné hudby.

Indies Records

Další nové desky:

Stereolab: Fab Four Suture (CDirect)

Deep Purple: Rapture of the Deep / Tour Edition (Warner Music)

Kano: Home Sweet Home (Warner Music)

ZZ Top: Fandango! (Warner Music)

Natalie Merchant: Retrospective 1995 - 2005 (Warner Music)

Talking Heads: Remain in Light (Warner Music)

The Research: Breaking Up (EMI)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám