Hlavní obsah

Nohavicovu Pražskou pálenou si stáhlo 25 tisíc lidí

Právo, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaromír Nohavica otvíral v úterý ve Zlíně nový klub - Velryba music bar. Když se tam dozvěděl, že jeho desku Pražská pálená si z internetu stáhlo 25 tisíc lidí, naplánoval si udělení platinové desky sám sebou.

Článek

I když má písničkář kontakt s živým publikem rád, v rozhovoru s novináři si nemohl vynachválit moderní komunikační techniku. Na informaci, že si jeho desku Pražská pálená, která je k dispozici posluchačům na Nohavicových stránkách www.nohavica.cz, stáhlo již přes 25 tisíc lidí, zareagoval s úsměvem: "Tak to si doma sám vyrobím Platinovou desku a hezky to sám oslavím."

Velmi úspěšná je i aktuální písnička Ladovská zima, která koluje Českem pomocí emailové pošty. "Internet je fenomén. Ověřil jsem si to už při písničce Milionář, kterou jsem zazpíval poprvé v amfiteátru ve Strážnici s heligonkou v ruce. Někdo z publika pořídil zvukový záznam a písnička do tří dnů obletěla republiku. Je úžasné, že se bez pomoci rádia nebo televize, dostanou písničky k lidem. Pánové nahoře na nás tak nemají!"

Ladovskou zimu pak písničkář označil za výkřik zmučeného lidu a terapii proti průběhu letošní zimy zároveň. "Když jsem ji dopsal, ráno jsem vzbudil manželku. Ta si Ladovskou zimu poslechla, pak mě objala a řekla - konečně píseň, co dodá sílu lidu místo těch romantických kravin," popsal Jarek Nohavica s tím, že fanoušci se mohou určitě těšit na další písničky, "a nemusí mě rozlít zrovna počasí, u nás se pořád něco děje."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám