Hlavní obsah

Slátaný Hostel udolal krokodýly Marie Poledňákové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První místo v tržbách českých kin zaujal hned po premiéře americký horor Hostel. Nízkorozpočtový snímek, který většina kritiky označila za řadovou slátaninu, zabodoval, vstupenky jsou dražší než na komedii Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli.

Článek

Komedie Marie Poledňákové byla o víkendu druhá, zhlédlo ji 18 418 diváků a na tržbách vydělala téměř 1,9 miliónu korun. Hostel nasbíral podle informací Unie filmových distributorů v sedmnácti sálech 15 810 diváků, kteří však v pokladnách nechali dva milióny korun.

Relativní úspěch tohoto bezvýznamného filmu lze vysvětlit hlavně tím, že se točil v ČR (která je však vydávána za Slovensko) a zní v něm československá pop music. [celá zpráva

Na Slovensku však vyvolal spíše znechucení. [celá zpráva]  

Třetí skončil americký snímek Gejša. Čtvrté místo obsadila novinka - pokračování celovečerního animovaného snímku Fimfárum s dalšími pohádkami Jana Wericha, které kdysi namluvil.

Na sedmém místě je komedie pro teenagery Experti a na třináctém obdobně laděná domácí podívaná Panic je nanic. Strachův Anděl páně se pět neděl po premiéře drží na konci první dvacítky s bilancí více než 120 000 diváků a téměř jedenáctimiliónovými tržbami. 

Reklama

Související témata:

Související články

Slováci se stydí za film Hostel

Horor Hostel vzbudil zájem i na Slovensku, i když ani ve zdejších kinech ještě nebyl uveden. Odehrává se totiž v Bratislavě a ve filmu znějí písně Mira Žbirky,...

Výběr článků

Načítám