Hlavní obsah

Rolling Stones mají koncertovat v komunistické Číně

Legendární britská rocková skupina Rolling Stones prý v dubnu uspořádá svůj vůbec první koncert v Číně. Vystoupení kapely v této komunistické zemi byla plánována již před třemi roky, nakonec ale byla zrušena kvůli epidemii SARS.

Článek

"Rolling Stones budou poprvé koncertovat v Číně, nezmeškejte to," vyzývá společnost Emma Entertainment na svých internetových stránkách, podle níž skupina zahraje 8. dubna v Šanghaji na krytém stadiónu s kapacitou 8000 míst. Cena vstupenek by se měla pohybovat od 38 do 375 dolarů.

Management kapely však ještě koncert nepotvrdil a akce není uvedena ani na oficiálních webových stránkách Rolling Stones v rámci jejich současného turné Bigger Bang, které již na vstupenkách vydělalo přes tři milióny dolarů. Podle programu se mají objevit 4. dubna v japonské Nagoji a pak 11. dubna v australském Sydney.

Britští rockeři se do Pekingu a do Šanghaje chystali již v roce 2003, tehdy je však odradilo šíření nákazy těžkého akutního syndromu dýchacích cest. Nejbohatší a nejkosmopolitnější čínské město Šanghaj hostí stále větší množství zahraničních hvězd, mezi něž se již zařadil například Elton John či britská rocková skupina Deep Purple. Také Rolling Stones jsou v Číně dobře známi, mimo jiné díky pirátským kopiím jejich nahrávek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám