Hlavní obsah

Poklidný bluesman Chris Rea zahraje v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Chris Rea, milovník dlouhých tónů a potemnělého zpěvu, vystoupí ve čtvrtek 2. března v Kongresovém centru v Praze. Poprvé u nás vystoupil v T-Mobile aréně, ale tentokrát zvolili organizátoři komornější prostředí, které možná lépe sedne Reově naturelu.

Článek

Reova hudba je asi stejně neokázalá jako on sám. Zpěvák bývá popisován jako klidný člověk, který nemá rád velké show, a jeho melodie tomu hodně nasvědčují. Vyžívá se v těžkých bluesových náladách a táhlých sólech, kytarové riffy jsou mu zcela cizí.

V ČR asi není mnoho lidí, kteří by uměli vyjmenovat názvy jeho písniček a desek, skoro každý si ale vzpomene na zvláštní, jakoby unavený melacholický zpěv, kterým občas doprovází svou kytaru. Jeho projev je v každém případě dost originální a těžko se k někomu přirovnává.

Chris Rea se narodil v roce 1951 v anglickém Middlesborough jako syn italského zmrzlináře. Jeho kariéra rozhodně nebyla raketová. Teprve v sedmdesátých letech si koupil první kytaru a začal sbírat zkušenosti. První sólové album vydal až v roce 1980.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám