Hlavní obsah

Práva na Svěrákovy Vratné lahve dostane jako první Nova

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaný snímek režiséra Jana Svěráka a scénáristy Zdeňka Svěráka Vratné lahve bude jako první vysílat televize Nova, ve čtvrtek získala příslušná televizní práva. Film se natáčí letos, v kinech bude na jaře příštího roku.

Článek

"Po přečtení scénáře, který je velmi kvalitní, věříme, že Vratné lahve se zcela nepochybně stanou filmovým hitem roku 2007," prohlásil Petr Chajda z TV Nova.

Svěrák zatím s Novou nikdy nijak nespolupracoval. Televize se podílela např. na filmech Příběhy obyčejného šílenství, Duše jako kaviár, Jak básníci neztrácejí naději či na sérii Kameňáků. Zcela ve své produkci  natočila Román pro ženy.    

"Pro televizi Nova je to první spolupráce s tandemem vynikajících umělců a držitelů Oscara za snímek Kolja, režisérem Janem Svěrákem a jeho otcem, scenáristou Zdeňkem Svěrákem. V oblasti televizních práv oba doposud spolupracovali s Českou televizí," dodala mluvčí novy Veronika Šmítková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám