Hlavní obsah

Společenstvo prstenu je zpátky

PRAHA

Třiapadesátý týden od premiéry se do TOP 10 o uplynulém víkendu vrátil film Pán prstenů: Společenstvo prstenu. Připravuje tak půdu pro dlouho očekávanou premiéru druhého dílu Dvě věže, která nastane 16. 1. a je více než pravděpodobné, že na 1. místě vystřídá Jamese Bonda, který si na své konto v České republice připsal další milióny korun.

Článek

V tržbách si sice s více jak 3,8 mil. korun udržel James Bond první příčku, což mu zajišťuje i celkové prvenství v TOP 10 Unie filmových distributorů, avšak v návštěvnosti jej předčila Tajemná komnata, kterou objevuje Harry Potter již pátý týden ve dvaatřiceti kinech. Bond se promítá ve 22 kinech a o víkendu jej shlédlo bezmála 32 tisíc diváků, Harryho si pro chvíle strávené v kině vybralo 39 207 lidí. Druhý týden v distribuci Bond ztratil více než 50 procent v návštěvnosti z úvodního víkendu.

Snímek Pán prstenů: Společenstvo prstenu, který se předminulý víkend vyšplhal z 22. místa na pozici dvanáctou a vysloužil si tak titul skokan víkendu, si víkend minulý polepšil o dalších pět příček a dobyl tak příčku sedmou. Oživit svou paměť, či doplnit vzdělání o Středozemi a Hobitech si do kin o víkendu přišlo 2469 diváků. Zaznamenal tak jako jediný film v TOP 10 nárůst návštěvnosti (+7,7 %) a od premiéry je vidělo již 796 643 diváků, kteří v pokladnách kin nechali 82 199 181 korun.

Filmová novinka Holka na roztrhání s "pravou blondýnou" Reese Witherspoonovou urvala hned na začátku bronzovou příčku a na bramborový post odsunula snímek Moje tlustá řecká svatba. Druhý premiérový snímek Cucák si s ostychem vysloužil pozici šestou.

Jediného zástupce domácí kinematografie Fimfárum Jana Wericha o víkendu shlédlo tři tisíce diváků a pomohli mu tak vrátit se na osmou pozici, kterou předminulý týden ztratil.

Největší pokles v rámci TOP 20 si připsal snímek Hollywood, Hollywood režiséra Stevena Soderbergha v hlavních rolích s Davidem Duchovnym a Julií Roberts. Snímek byl natočen za necelých 25 dní s rozpočtem 2 mil. dolarů. Soderberghova novinka se propadla ze 6. na 17. příčku.

Skokanem víkendu se stal film Aki Kaurismäkiho Muž bez minulosti, který se ze 134. místa vyšvihl na pozici 15.

Reklama

Související témata:

Související články

Agent 007 vyráží po dvacáté záchránit svět

Jubilea bývají kromě příležitosti k oslavám také signálem k ohlédnutí za tím, co bylo a k úvahám, po jaké cestě vyrazit do příštích let. Dvacátá bondovka Dnes...

Hollywood jako matrojška

Upoutávka na americký film Hollywood, Hollywood může znít lákavě: komedie ze zákulisí továrny na sny od oscarového režiséra Stevena Soderbergha (Erin...

Výběr článků

Načítám