Hlavní obsah

Nesmrtelní Deep Purple v Brně a v Liberci

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno se poslední dobou stává docela významným působištěm světových rockových velikánů. Zatímco na Rolling Stones si musí Brňané ještě chvíli počkat, nesmrtelné hardrockové božstvo Deep Purple zahraje už ve středu. O den později se přesune do Liberce.

Článek

Je to těžko uvěřitelné, ale Deep Purple skutečně existují už od šedesátých let. Ačkoliv sestava se dost proměnila - naposledy odešel do důchodu hammondkový mistr Lord - skupina zní pořád skvěle a pevné místo ve svaté trojici klasického rocku Led Zeppelin-Black Sabbath-Deep Purple už jim nikdo nevezme.

Skupina ovlivnila desítky významných umělců a tisíce tancovačkových kapel, jejich riffy se učil asi každý začínající kytarista. Inspirující je také jejich způsob hry na varhany Hammond či na bicí.

I když kritici namítají, že nová alba už nejsou taková bomba jako na přelomu 60. a 70. let, což je do značné míry pravda, na koncertech stále znějí klasické perly jako Highway Star, Fireball nebo Smoke on the Water a jejich provedení je perfektní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám