Hlavní obsah

Žbirka jde na Hostel, zesměšnění Slováků ho prý neuráží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský zpěvák Miro Žbirka se v úterý večer spolu s Michalem Davidem zúčastní pražské premiéry amerického hororového filmu Hostel. Michal David a Miro Žbirka patří mezi české a slovenské interprety, jejichž krátké hudební ukázky jsou ve filmu použity. Filmaři už potvrdili, že připravují Hostel 2.

Článek

Film, který si v USA získal mnoho příznivců, na Slovensku vyvolal negativní reakce. Slovensko totiž líčí jako zaostalou zemi, což urazilo národní cítění některých Slováků. Miro Žbirka ale rozhořčení svých krajanů nesdílí. "Přestože jsem ten film zatím neviděl, domnívám se, že ta prezentace Slovenska není dehonestující. Je to fikce úplně na doraz. To se opravdu nedá brát vážně," řekl Žbirka novinářům v Košicích.

Podle jeho mínění si režisér filmu spíš střílí ze samotných Američanů, kteří často nevědí, kde je Praha nebo Bratislava. "Myslím, že už tady byl i pan Bush a mohl se přesvědčit, že na Slovensku to vypadá úplně jinak," poznamenal Žbirka.

Někteří slovenští novináři jsou ale jiného názoru a hrozí se toho, jakou reklamu jim brakový snímek ve světě udělá. "Slovensko bylo opět zobrazeno jako zaostalá chudá země, a co je nejhorší, naše krásná děvčata jako poslední štětky. Za tento film se stydím," píše např. komentátor deníku SME.

Reklama

Související témata:

Související články

Slováci se stydí za film Hostel

Horor Hostel vzbudil zájem i na Slovensku, i když ani ve zdejších kinech ještě nebyl uveden. Odehrává se totiž v Bratislavě a ve filmu znějí písně Mira Žbirky,...

Výběr článků

Načítám