Hlavní obsah

Manu Chao a Fun Lovin Criminals budou na Rock for People

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě velmi slavná zahraniční jména slibují organizátoři letního festivalu Rock for People, který se chystá na 4. až 6. července v Českém Brodě. Přijet má i Mattafix, další skupiny jsou zatím v jednání.

Článek

Ač festival nese ve svém názvu "rock", superhvězdy letošního ročníku nejsou u nás vnímáni jako typičtí rockeři. Na druhou stranu je ale třeba říci, že zejména u Manu Chaa je obrovský rozdíl mezi deskami a tím, co zní na koncertech. Studiové nahrávky mohou vyvolávat dojem, že jde o poloakustickou world music, ale kdo viděl koncert, odnáší si spíše pocit divokého ska-punku.   

Každopádně by to měl být špičkový hudební zážitek nejen pro tzv. levicovou mládež a vyznavače hesla "Tequila, Sexo, Marihuana", ale pro každého vnímavého a novým směrům otevřeného posluchače. Organizátoři festivalu uvádějí, že lístky na Manu Chaa bude možno koupit i zvlášť.

Srandovní "gangsta"

Srandovní hudební gangsteři Fun Lovin Criminals jsou jen o trochu méně proslulí než Manu Chao, ale jejich hudební cesty jsou velmi rozdílné. Oblíbenci Quentina Tarantina vycházejí trochu z funky, trochu z hip-hopu a trochu z popu a vytvářejí koktejl snadno přijatelný pro každého. Typický je pro ně poklidný, jakoby broukavý zpěv a celkově velmi pohodová atmosféra, kterou občas osvěží umírněné kytarové sólo.

Z dalších skupin by se měli v Českém Brodě objevit např. britští Mattafix, ale definitivní program se teprve připravuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám