Hlavní obsah

Sex Pistols chtějí do Japonska

John Lydon, bývalý vokalista skupiny Sex Pistols (známý rovněž pod pseudonymem Johnny Rotten), oznámil, že jeho kapela pravděpodobně přijme nabídku odehrát svůj poslední koncert v Japonsku. Ozřejmil rovněž, že důvodem návratu jsou finanční podmínky, které byly kapele východními pořadateli nabídnuty.

Článek

"Máme nabídku z Japonska a říkám otevřeně, že je za skvělé peníze," tvrdí někdejší symbol punkové revoluce Lydon, "Mohli bychom ten koncert natočit a potom vydat jako svůj poslední."

Lydon současně uvedl, že Sex Pistols (kromě něho ještě Steve Jones, Glen Matlock a Paul Cook) nejsou ve stavu, kdy by se mohli vypravit na dlouhodobé turné, jako tomu bylo v případě Filthy Lucre Tour v roce 1996. Tehdy přišli s velkolepým comebackem, který ovšem ve skutečnosti působil na pódiích spíše trapně. V rámci turné vystoupili také v Praze.

"Problém je, že se nesnášíme. Ale když jsme spolu jen pár chvil, tak je to docela v pohodě. Jeden koncert bychom zvládli. Abych se přiznal, fascinuje mě být za takových okolností s těmi kumpány na jednom pódiu," pokračuje Lydon.

Zda se skupina rozhodla nabídku přijmout, není zatím známo. Připomeňme, že 2. února uplynulo 27 let od smrti Sida Viciouse, druhého baskytaristy Sex Pistols. Ve svých jednadvaceti letech se předávkoval heroinem, který mu podala vlastní matka. Po smrti se stal jedním z hlavním symbolů punkrockové revolty v roce 1976.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám