Hlavní obsah

Opravdoví Experti na hudbu

Novinky, Stanislav Dvořák

Zastíní soundtrack Experti samotný film? Je to docela možné. CD Experti totiž nastavuje v rámci českého popu zatraceně vysokou laťku.

Článek

Soundtrack se stylově pohybuje v oblasti funky a pop-rocku. Titulní píseň Expert nazpíval Michal Foret, ale většina skladeb pochází z okolí šedé eminence českého funku Romana Holého.

Některé z nich bych se nebál označit za vynikající. Velmi zábavný je třeba Low Rider s překvapivým Ondřejem Hejmou, největší hody však přicházejí ke konci CD. Tam se skrývá např. Alex Did Not Come s výbornou basou a Tonyou Graves, která je opravdu rozkošná, když se snaží být drsná a trochu si zarapuje. Špatně nezní ani Don´t Call me, PC Lover, Call me Wendy nebo závěrečná Vrána, liška či sýr Radima Římana.

CD Experti s několikaměsíčním předstihem vyřešilo otázku, co se bude letos hrát na maturitních večírcích. A až se začne natáčet další teenagerský film - a vsaďte se, že začne - přimlouval bych se, aby byl "ozvučen" něčím podobným.

Experti: Experti (Michael Foret, Roman Holý, Southpaw, Tonya Graves, Matthew Ruppert, Radim Říman a další) Sony BMG 2006 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám