Hlavní obsah

Sunflower Caravan: zdivočelé hammondky z časů Deep Purple

Novinky, Stanislav Dvořák

V úterý vystoupí v pražském Paláci Akropolis mladá a více než nadějná rocková skupina Sunflower Caravan. Jejich poznávacím znamením je hlavně agresivní a velmi chytlavý způsob hry na varhany Hammond.

Článek

Skupina si utvořila neotřelý a dobře zapamatovatelný zvuk, který jí přináší stále větší počet fanoušků, aniž by za ní stála velká firma s mediální kampaní. Sunflower Caravan mají především docela silné melodie a i když jsou zjevně inspirováni 70. lety, nehrají si na přeintelektualizovaný jazzrock a přinášejí tu správnou dávku bigbeatové dravosti, která posluchače zaujme už od prvních tónů.

V podstatě používají varhany stejným způsobem jako jiné rockové skupiny kytaru. Jejich hudba se dost těžko přirovnává ke známým jménům, ale asi by se daly najít některé společné prvky se skupinou Collegium Musicum nebo s úplně prvními písničkami od Deep Purple.

V každém případě je to muzika poctivá, neokopírovaná a naživo prý ještě lepší než ze sluchátek. Poslechněte si ukázky na www.bandzone.cz/sunflowercaravan

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám