Hlavní obsah

TV tip: rozzlobený Gladiátor a pomatený Drákula

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu si televizní diváci mohou užít napětí i nevázanou legraci. Krev bude ovšem stříkat v obou případech, jen s tím rozdílem, že Gladiátor u toho bude trpět, zatímco u Drákuly Leslieho Nielsena se tvůrci ani nesnaží zastírat, že jde o kečup.

Článek

Gladiátor

Příznivci historických velkofilmů asi v sobotu večer zvolí Gladiátora. Jde o klasický příběh zrady a pomsty. Generál Maximus věrně bojoval za Řím, ale následník trůnu Commodus se ho chce zbavit. Jako otrok se Maximus probojuje až k němu. V hlavních rolích oscarového snímku se objeví Russel Crowe a Joaquin Phoenix.

(Gladiátor, Nova, So 20.00)

Drákuloviny

Jedna z mnoha komedií klasika absurdních gagů a suchých hlášek Leslieho Nielsena. Hvězda filmů Připoutejte se, prosím či Bláznivá střela tentokrát představuje hraběte Drákulu. Nenáročná zábava, která dokáže zaručeně zlepšit náladu. Leslie Nielsen právě tuto sobotu slaví 80. narozeniny. Více o herci najdete zde.

(Drákuloviny, Prima, So 23.30)

Muž, který žaloval Boha

Poněkud jiný druh humoru než Leslie Nielsen nabízí australský film Muž, který žaloval Boha. Bývalý právník Steve Myers v něm přijde o loď kvůli blesku. Jenže v jeho pojišťovací smlouvě je napsáno, že nekryje boží zásahy a Stevovi tak hrozí, že nedostane nic. Zažaluje proto Boha a vydá se na náročný soudní maraton. Chcete-li vědět, jak uspěje, sledujte v sobotu odpoledne ČT1.

(Muž, který žaloval Boha, ČT1, So 16.10)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám