Hlavní obsah

Red Hot Chili Peppers plánují letos koncert v ČR

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přibližně v době, kdy má vyjít očekávané album Stadium Arcadium skupiny Red Hot Chili Peppers, budou mít zřejmě čeští fanoušci možnost vidět své idoly naživo. Termín koncertu ale zatím není upřesněn.

Článek

Zatím není jasné, kdy a kde by RHCP hráli, ani to, kdo akci organizuje. Žádný z velkých českých pořadatelů zatím oficiálně nic neohlásil. Bližší informace skupina slibuje na březen.

RHCP by zřejmě na koncertě představili své v pořadí deváté studiové dítko Stadium Arcadium. To mělo původně vyjít jako tři samostatná alba v určitých časových rozestupech, ale nakonec se RHCP rozhodli pro masivní dvojalbum.

"Red hoti" rozvíjejí svůj originální styl vycházející z funku, ale i rocku už od osmdesátých let. Světovou proslulost jim přineslo album Blood Sugar Sex Magic z roku 1991. Právě na něm vyšly nezapomenutelné kousky jako Give it Away, Funky Monks, Suck My Kiss, If You Have to Ask, Under The Bridge a samozřejmě Blood Sugar Sex Magic, který dal celému albu název.

Reklama

Související témata:

Související články

Esoterické "Shadows" Johna Fruscianta

Pro zajímavost: předcházející album kytaristy americké skupiny Red Hot Chili Peppers Johna Fruscianta nazvané Shadows Collide with People vyšlo letos na jaře....

Noví Red Hot Chili Peppers vyjdou na jaře

Nové dvojalbum Red Hot Chili Pepers se zřejmě objeví v dubnu nebo květnu. Slavní funk-rockeři nazvali své v pořadí deváté dítko Stadium Arcadium.

Výběr článků

Načítám