Hlavní obsah

Nová CD - 6. týden

Z nových CD tohoto týdne vám Novinky doporučují aktuální desku skotské skupiny Belle & Sebastian The Life Pursuit, soundtrack k oceňovanému životopisnému snímku o Johnnym Cashovi Walk The Line nebo novinku slovenské popové kapely Nocaden.

Článek

Belle Sebastian: The Life Pursuit

V pořadí sedmé album glasgowské indie-folkové skupiny Belle Sebastian bylo původně plánováno jako dvou CD. Nakonec je z toho pouze jedna deska se třinácti novými skladbami, kterou předznamenal singl Funny Little Frog. Desku nahráli v Los Angeles pod dohledem Tony Hoffera, který spolupracoval například s Air nebo Beckem.

Panther

OST: Walk The Line

Minulý týden měl u nás premiéru životopisný film o Johnnym Cashovi Walk The Line režiséra Jamese Mangolda. Film zachycuje zpěvákovo rané období, od jeho dětství až po svatbu s June Carterovou. Film získal tři Zlaté glóby. Nyní vychází i soundtrack k tomuto filmu, který obsahuje hity jako Juke Box Blues, Wildwood Flower a legendární Jackson. Nečekejte ovšem písně v podání Johnnyho Cashe. Desku nazpíval jeho filmový představitel Joaquin Phoenix a Reese Witherspoonová, která hraje jeho životní lásku June.

Sony BMG

Nocaden: Nestrielajte do labuti

Slovenská popová kapela vydává své čtvrté studiové album, které se jmenuje podle úvodního singlu Nestrielajte do labuti. Ve studiu, kde strávili téměř osm měsíců, nahráli deset skladeb, v nichž tentokrát dominuje kytara. Hudbu složila vůdčí dvojice kapely Rasťo a Robert Kopinovi, kteří stojí i za mikrofony a Rasťo je i autorem všech textů.

Universal Music

Dick O' Brass: Disk O' Brass

Disk O' Brass je název prvního alba skupiny Dick O' Brass, která produkuje bretaňský rock. Na desce jsou věci tradiční i autorské, ale všechny mají snadno rozpoznatelný zvuk této kapely. Z cédéčka je slyšet letitá vyhranost muzikantů, zkušenosti Tomáše Nedělky získané na koncertování v Bretani, divokost kytary Radima Kadlčáka, a propracovanost aranží Jirky Matouška, Pepy Kůstky a Aleše Zimolky. Trochu Irska do desky vnesl Sean Barry (také skupina Irish Dew) se svojí irskou harfou. Dick O' Brass vznikli v roce 2001 po rozpadu skupin ZOO a Bran.

Indies Records

Jiří Schelinger: Jsem prý blázen jen

Profilové dvou album vychází k výročí nedožitých pětapadesáti let, které by letos v březnu oslavil zpěvák Jiří Schelinger. Ve čtyřiceti písních autoři kompilace představí Schelingera jako zpěváka populárních písní typu Holubí dům, René, já a Rudolf, Dráty pletací, Jahody mražený, Lupič Willy nebo Šlapací kolo i jako interpreta žánrů folk, blues, ale především jako představitele na tu dobu dost radikálního rocku.

Supraphon

Další nové desky:

Hana Zagorová: Živá voda (Supraphon)

Johnny Cash June Carter Cash: Duets (Sony BMG)

Marc Retenzi: Awesome (Sony BMG)

Sonny Rollins: The Essential Sonny Rollins: The RCA Years  (Sony BMG)

Judas Priest: The Essential  (Sony BMG)

Stellastarr: Harmonies For The Haunted (Sony BMG)

Crosby, Stills Nash: Daylight Again (Warner)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám