Hlavní obsah

Bizarní konec soulové legendy Marvina Gaye bude zfilmován

Novinky, Stanislav Dvořák

Marvin Gaye, jedna z velkých legend černé muziky 60. let, byl v roce 1984 zastřelen vlastním otcem. Poslední léta jeho života chce zachytit nezávislý film, který by se měl jmenovat Sexual Healing.

Článek

Po úspěchu hudebně-životopisných filmů jako Ray (Ray Charles) nebo Walk the Line (Johny Cash) se možná spustí lavina dalších podobných snímků. Jeden z nich, připravovaný mimo velká americká studia, zachycuje poslední léta Marvina Gaye. 

Gaye byl jedním z velkým jmen proslulé stáje Motown. Narodil se v roce 1939 ve Washingtonu a vyrůstal v církevním prostředí (otec, který ho nakonec zabil, byl pastorem apoštolské církve). Jako většina velkým soulových hvězd začínal zpívat v kostele a na některých jeho nahrávkách je znát vliv gospelu. Jeho pravé jméno bylo Gay - to se ale elegánovi, který si zakládal na tom, že se líbí ženám, pochopitelně moc nezamlouvalo, a tak se přejmenoval na Gaye.

Vydal desítky alb různé kvality a spolupracoval s největšími hvězdami svého oboru (Steve Wonder, Diana Ross atd.). Kvůli problémům s drogami na chvíli utekl z USA do Belgie, ale přesto se mu v 80. letech podařil celkem slušný comeback. Bohužel ho zanedlouho poté v hádce zastřelil jeho otec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám