Hlavní obsah

TV tip: nestyda Larry Flynt chce také Místo v životě

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O své místo v životě bojují nejen protagonisté nového stejnojmenného seriálu, ale také Larry Flynt ve výborném Formanově filmu o hranicích vkusu a demokracie. Pro fajnšmekry jsou tu také Hodiny s Nicole Kidmanovou.

Článek

Místo v životě

Na úspěšný seriál Místo nahoře naváže v neděli Místo v životě. Ve 13 dílech se opět setkáme s obyvateli známého městečka Žďár a nedalekého satelitu. 

Místo nahoře patří pravděpodobně k tomu nejlepšímu, co se v naší polistopadové seriálové tvorbě urodilo. Příběh se poměrně zdařile vyhýbal klišé, měl náznaky humoru a podrželi ho i dobří herci. Ti zůstali i v nové sérii, ovšem jestli bude celkově tak kvalitní jako první, to už musíte posoudit sami. Podrobnosti najdete zde.

(Místo v životě, Nova, Ne, 20.00)

Lid versus Larry Flynt

Film Miloše Formana Lid versus Larry Flynt má výstižné motto: Možná se vám nelíbí, co dělá, ale chcete mu na to upřít právo? Muž, který vymyslel Hustler, časopis plný vulgárních vtípků a nahatých slečen, to ze začátku neměl lehké. Snažil se své "prasečinky" prodávat pokoutně, ale prudérní Amerika si to nenechala líbit. Následovalo zatčení a nekonečné soudy.

Zatímco dobře placení právníci hájili právo občanů na porno vzletnými frázemi o demokracii, zvrhlík Flynt už ke konci jen ležel ve svém paláci a cpal do sebe hromady drog. Film zaujme závažným tématem i vtipnými scénami, ukazujícími svět amerických církví, politiků a různých spolků bojujících za svou "morálku". V hlavních rolích výborný Woody Harrelson a věrohodně ordinérní Courtney Love.

(Lid versus Larry Flynt, Prima, Pá 23:30)

Hodiny

Oscarové Hodiny se snaží spojit tři rozdílné osudy žen z různých dob v jednu mozaiku. Virginia Woolfová píše v Anglii roku 1923 ve svém venkovském domě román Paní Dallowayová. V Los Angeles roku 1951 si touto knihou léčí deprese žena v domácnosti Laura Brownová, naprosto nespokojená se svou rolí hospodyňky. Clarissa Vaughnová je zase emancipovaná nakladatelka z New Yorku roku 2001. Bohužel miluje muže umírajícího na AIDS, takže důvod k optimismu také nemá.

V hlavních rolích dramatu Stephena Daldryho zazáří Nicole Kidmanová, Juliane Mooreová a Meryl Streepová. 

(Hodiny, ČT1, So 21:00)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám