Hlavní obsah

Nové knihy - 5. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne vám doporučujeme thriller Carol O'Connellové Tajemství domu Winterů, další román klasika detektivky Raymonda Chandlera Případ naruby nebo soubor sci-fi povídek Ladislava Szalaie Poslední konec světa.

Článek

Carol O'Connellová: Tajemství domu Winterů

Důmyslná zápletka, silné charaktery a rychlý spád dělají z knihy Carol O'Connellové Tajemství domu Winterů jeden z nejzajímavějších thrillerů poslední doby.

K několikanásobnému vrahovi, který je nalezen s nůžkami trčícími z prsou a bodcem na led v ruce, jsou zavoláni detektivové Kathy Malloryová a detektiv seržant Riker. Jednou z obyvatelek domu Winterů, kde k vraždě došlo, je sedmdesátiletá Nedda Winterová, která se k vraždě okamžitě přizná; tvrdí, že zabíjela v sebeobraně.

Jenže Nedda Winterová je totiž nejhledanějším dítětem v historii newyorské policie. Pohřešuje se už skoro šedesát let, od té doby, co byla údajně unesena po masakru své rodiny. Tak Malloryová a její kolegové pokračují v pátrání a odkrývají historii této rodiny, začíná vyplouvat na povrch neuvěřitelný příběh...

BBart, překlad Tamara Vosecká, str. 296, váz., 199 Kč

Raymond Chandler: Případ naruby

Další román ze souborného vydání jednoho z klasiků detektivní literatury a představitele drsné školy Raymonda Chandlera.

Marlowa tentokrát najal vlivný právník a zadal mu zdánlivě tuctový úkol - pověsit se na paty přitažlivé rudovlásce, která hledá úkryt v Kalifornii, a podávat hlášení o jejím pohybu. Nebyl by to ale Marlowe, aby se spokojil s jednoduchou zápletkou, navíc když se kolem motá podezřele mnoho advokátů, policistů i vyděračů. Marlowe začíná pátrat na vlastní pěst, jaké tajemství se za krásnou tváří mladé ženy skrývá.

Albatros Plus, 168 str., 159 Kč

Gary Birken: Osudová chyba

Napínavý thriller z lékařského prostředí představuje uznávaného chirurga Matthewa Allisona. Jeho kariéra strmě stoupá, a tak se na něj obrátí i úspěšná manažerka Linda Michaelsonová. Je vážně nemocná a zachránit ji může jen operace. Krátce po odstranění sleziny se však objeví nečekané komplikace a pacientka málem zemře.

O Lindu nyní pečuje Allisonova kolegyně Katie, bystrá lékařka na prahu kariéry. Netrvá dlouho a nabude dojmu, že pooperační problémy nejsou dílem náhody a že kdosi chtěl pacientku poslat na smrt...

 Domino, 232 str., váz., 189 Kč

Michael Gruber: Údolí kostí

Michal Gruber je mimo jiné i autorem  magického thrilleru Obratník noci a jeho knihy bývají přirovnávány k dílům Dana Browna.

Příběh začíná smrtí bohatého byznysmana, který dopadne na chodník pod hotelovým balkonem. Vyšetřováním je pověřen Jimmy Paz. Paralelně sledujeme spletitý příběh Emmylou Dideroffové, jež komunikuje se svatými, v dětství byla zneužívána a její pestrá minulost zahrnuje aktivity drogové dealerky, vůdkyně súdánských bojovníků za nezávislost, boje o naleziště ropy. Když se Emmylou probere z transu, přiznává, že k zabití obchodníka s ropou měla motiv. Nakonec si vyžádá propisku a několik vázaných deníčků, aby sepsala svůj příběh. Psycholožka Lorna Wiseová se pokusí dát jejím přiznáním nějaký smysl...

Metafora, 460 str., váz., 299 Kč

Ladislav Szalai: Poslední konec světa

Kniha obsahuje třicet textů žijícího klasika české sci-fi povídky Ladislava Szalaie. Nabízejí gejzír nečekaných nápadů s ještě nečekanějšími pointami, oplývají fantazií i humoru. Humanismem, svěžím stylem a bravurou svých sci-fi grotesek navazuje na tvorbu Karla Čapka, Josefa Nesvadbu i Douglase Adamse.

Český klub, 180 str., váz., 189 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám