Hlavní obsah

South Park se kvůli Chefovi bál zesměšnit scientology

Novinky, Stanislav Dvořák

Pro mnohé kultovní seriál South Park už stihl urazit snad úplně každého, ale dlouho se vyhýbal jedné skupině, kterou určitě není těžké zesměšnit - scientologické církvi. Tvůrci teď vysvětlili, čeho se celou dobu báli.

Článek

Jak se tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone přiznali serveru Hollywood, už dlouho si chtěli ze scientologů udělat legraci, ale nechtěli urazit soulového zpěváka a příznivce církve Isaaca Hayese. Tento muž je v Americe skoro legendou (známá je např. píseň z filmu Shaft, kde bylo na svou dobu revolučně použito tzv. kvákadlo, neboli wah-wah pedál) a hlavně svým nezaměnitelně brumlavým hlasem namluvil postavu zvanou Chef.

Nedávno už to Parker se Stonem nevydrželi a neodpustili si vtípek na Toma Cruise a scientology, protože vedení televize už je otravovalo neustálým opakováním příkazu, že to nesmí dělat. Poslední kapkou bylo, když se doslechli, že i televizní bavič Penn Jilette měl kvůli scientologům problémy.

"Abych byl upřímný, jediné, co nás od toho zrazovalo, byl Isaac Hayes," vysvětlil Parker, "nakonec jsme prostě museli Isaacovi říct: chlape, jsme moc rádi, že s tebou můžeme pracovat a není to nic osobního, jsme prostě South Park..." Doufejme, že to Chef pochopil. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám