Hlavní obsah

Jak legrační je americký inspektor Clouseau?

Novinky, Stanislav Dvořák

Američané jsou schopni přetočit jakýkoliv evropský film a většinou ho také zkazit. Móda oživování starých klasik se nevyhnula ani legendárnímu inspektoru Clouseauovi - The Pink Panther (někde se uvádí The Birth of Pink Panther) je na světě a v USA startuje v únoru. Mnohé naznačuje, že to nemusí být úplně špatná komedie.

Článek

Děj filmu se má odehrávat před prvním příběhem starého inspektora Clouseaua: je zavražděna fotbalová celebrita, která vlastnila prsten s diamantem zvaným Růžový panter. Bláznivý inspektor rozjede vyšetřování a tím i lavinu absurdních nehod a dalších komických situací.

Někteří fanoušci už film předem odsuzují a vnímají ho jako urážku geniálního komika Petera Sellerse. Pokud se ale má zachovat určitá míra objektivnosti, je třeba říct, že některé scény, které už byly zveřejněny, nepůsobí úplně trapně.

Silnou zbraní filmu jsou herci - šéfinspektora Dreyfuse hraje Kevin Kline a Clouseaua Steve Martin. Dále ve filmu hraje i Jean Reno (jediný skutečný Francouz) a zpívající černošská sexbomba Beyoncé.

Asi těžko lze očekávat, že film bude lepší než originální Clouseau, nicméně soudě podle ukázek autoři celkem pochopili původní styl humoru a snaží se ho udržet. Problém může být v tom, že film nepřinese nic originálního a také v tom, že většina komična má pocházet z toho, jak Martin paroduje francouzskou výslovnost angličtiny.

To ale českému divákovi nemusí nic moc říkat, i když i v původních Růžových panterech tento model fungoval (vzpomeňte např. na legendární me-sáž). Pokud by byl film nadabovaný, mohlo by to dopadnout katastrofálně. Ukázky z filmu můžete posoudit na www.movies.go.com/screeningroom

Anketa

Nový Růžový panter bude:
Strašný
82,7 %
Průměrný
6,9 %
Dobrý
10,4 %
Celkem hlasovalo 771 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Českého lva předá šéf inspektora Clouseaua

Herbert Lom, představitel šéfinspektora Dreyfuse, který šílel z nápadů inspektora Clouseaua, bude hostem letošního Českého lva. Předá také jednu ze skleněných...

Výběr článků

Načítám