Hlavní obsah

Hodinka pohody U hasičů: Langerová a Havlovi

– PRAHA
Právo, Jiří P. Kříž

Sobotní hodinka před polednem přímého přenosu Toboganu Českého rozhlasu stála za chvilku strávenou u přijímačů nebo rovnou v pražském Divadle U hasičů, odkud se vysílalo. Moderátor Aleš Cibulka si pozval Dášu a Václava Havlovi, a ti si zase přáli, aby písničkové předěly v oblíbeném pořadu obstarala první česká Superstar Aneta Langerová.

Článek

"Víte, my jsme Superstar na té Nově sledovali," vysvětlil exprezident Havel. "Stejně je zajímavé, jak všichni naši známí říkají, že se na to v televizi nekoukají, a když, tak jenom náhodou při bloudění cestou na ČT 2. Na všelijaké ty reality show... Ale pak každý přesně ví, co se v jednotlivých dílech stalo."

Havel neesemeskuje

"My jsme se na Superstar dívali, kdykoli jsme měli čas," doplnila Dagmar Havlová. "A mohu prozradit, že Anetě jsme fandili od začátku. Dokonce jsme jí posílali esemesky..." "Tedy, posílala je Dáša," kontroval Václav. "Přiznám se, že já to neumím." "Je pro mne strašně krásné vědět, že mi esemesky do soutěže posílaly i takové osobnosti," shrnula po první písničce Fanfán Aneta. "Ještě teď se chvěju jako osika, že mne pozvali."

V Toboganu se mluvilo o Anetině spolupráci s Nadací Světluška, o Vizi 97 manželů Havlových. Ti pokračují v obnově Pražské Křižovatky v Josefem II. zrušeném klášteře a odsvěceném kostele sv. Anny kousek od Divadla Na zábradlí, kde se scházejí třeba bývalí prezidenti a předsedové vlád z celého světa. Mluvilo se i o dalších plánech.

Redford u Havlů

Nemluvilo se o politice a o politicích. A nikomu to nechybělo. Všem postačilo jen malé manželské srovnání noblesy a rytířskosti řidičů ve Spojených státech a buranství těch "co čumíš, vole," v Česku. Inu, jako v politice.

Aneta zpívala, až to zmrzlou Prahu rozehřívalo. V závěru Toboganu vyslovil Václav Havel malé zadoufání, že po typické české ležérnosti se snad rýsuje třetí pokus o založení české pobočky festivalu Sundace Roberta Redforda, který byl u Havlů nedávno na návštěvě.

Aleš Cibulka prozradil z rodinného diáře Havlových data 10. a 17. března, kdy se Dáša vrací na jeviště Divadla na Vinohradech, a pak sedmdesátku v kolečku 5. října. Aneta na rozloučenou zazpívala, co jiného - Vodu živou.

Reklama

Výběr článků

Načítám