Hlavní obsah

Nové knihy - 4. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne vám doporučujeme dva napínavé thrillery - Mouchu Patricie Cornwellové a  Přehlídku kostí Marka Nykanena. Dále vychází Valis Philipa K. Dicka, zajímavá je i Stručná historie téměř všeho, která se stala světovým bestsellerem roku 2004.

Článek

Patricia Cornwellová: Moucha

Americká autorka Patricia Daniels Cornwellová se stala pro širší veřejnost známou díky svému pokusu o vyřešení záhady Jacka Rozparovače, jemuž věnovala mnoho úsilí a peněz.

Hrdinka románů Cornwellové, soudní patoložka Kay Scarpettová, se vrací. Odešla z virginského úřadu lékařské vyšetřovatelky a začala působit jako soukromá poradkyně v oboru soudního lékařství. Jednoho dne jí zavolá koroner z Baton Rouge kvůli jakémusi nevyřešenému případu zavražděné ženy. Scarpettová je ochotna mu pomoci; ví, že v Baton Rouge dochází k podivným zmizením mladých žen, která zůstávají nevyřešena, a že by tato vražda mohla s dalšími případy souviset...

Knižní klub, váz., 416, str., 229 Kč

Mark Nykanen: Přehlídka kostí

Spisovatel Mark Nykanen, jehož díla je možné přirovnat k pracím Thomase Harrise, napsal knihu, jež oplývá temným smyslem pro humor stejně jako napětím a hrůzou.

Chladnokrevný, krutý vrah Ashley Stassler má zálibu ve vybírání a unášení celých rodin, tu převyšuje jen jeho vášeň pro vytváření bronzových soch. Stassler přišel na hrůzný způsob, jak tyto své koníčky spojit, a výsledkem je tento bizarní thriller, který dává nový význam termínu "plánování rodiny".

BBart, překlad Ondřej Duha, váz., 320 str., 199 Kč

Philip K. Dick: Valis

Jeden z nejkontroverznějších románů Philipa K. Dicka Valis, jehož je toto první kniha ze stejnojmenné trilogie, je na jednu stranu zatracovaný, na druhou stranu obdivovaný příběh o náboženské sektě, která nalezne svého Mesiáše.

Valis je teologická detektivka a zároveň Dickova stylizovaná autobiografie, v níž si autor to přijatelné vymyslel, zato všechno neuvěřitelné se skutečně stalo. Píše o Bohu (a proč se Ho máme bát), o šílenství (čti o vesmíru), o lásce ("moje exmanželky se vyvinuly z krysy") i o smrti ("svět je příběhem o smrti ženy").

Argo, překlad Robert Tschorn, 256 str., 249 Kč

Elfriede Jelineková: Lačnost

Román nositelky Nobelovy ceny je mistrným popisem patologické mužské psychiky viděné očima ženy.

Venkovský četník Kurt Janisch, pohledný a zdánlivě dobrosrdečný muž a spořádaný manžel, je posedlý chorobnou touhou po ženských a penězích. Jednou z obětí je žena ve středních letech, která se na něm stává sexuálně závislou. Četníkovy plány však náhle ohrozí mladá dívka Gabi, která nemá majetek, jen lačné tělo. Proto se jí musí zbavit.

Odeon, váz., 336 str., 249 Kč

Bill Bryson: Stručná historie téměř všeho

Bill Bryson se ve Stručné historii téměř všeho, která se stala světovým bestsellerem roku 2004, ptá na nejzajímavější a nejdůležitější otázky, na něž věda hledá odpovědi.

Aby Bill Bryson dosáhl tohoto cíle, učil se u mnoha největších vědců světa, živých i mrtvých. Jeho úkolem bylo seznámit se s předměty, jako je geologie, chemie, paleontologie, astronomie a fyzika částic, aby zjistil, jestli existuje nějaká forma, jak je srozumitelně podat lidem jeho krevní skupiny, kteří jsou znuděni (nebo vyděšeni) způsobem, jakým se věda učí ve škole.

Pragma, překlad Jana Novotná, váz., 508 str., 360 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám