Hlavní obsah

Filmové premiéry na 26. ledna

Tento týden mají premiéru čtyři filmy. Především pro teenagery vznikla česká komedie Panic je nanic. Pýcha a předsudek je adaptace stejnojmenného románu Jane Austenové. Další premiérou je psychologický thriller Hra s nevěrou s Jennifer Anistonovou a Clivem Owenem v hlavních rolích. Ve filmovém dramatu Hooligans si zahrál Elijah Wood.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Panic je nanic

Teenagerská komedie vypráví prázdninové příběhy tří šestnáctiletých kamarádů z Prahy. Ničím se neliší od svých vrstevníků, problémy jim dělají jak předpotopní rodiče a většina dospělých, tak hlavně věk.

Chtějí strávit prázdniny společně, jenže Vašek dostane k narozeninám od babičky poukaz na zájezd k Balatonu. Honza s Jirkou se proto vypraví na vandr bez něj. Vašek si ale nenechá prázdniny zkazit, uteče z autobusu plného důchodců a vydá se za kamarády. Setká se s nimi v hospůdce v zapadlé vesnici.

Seznámí se s místní kráskou, která by moc ráda strávila alespoň část prázdnin v Praze. Jirkovi rodiče jsou služebně v Paříži, a tak s ní kluci na pár týdnů vymění jejich luxusní vilu za zchátralý statek. Prožijí báječné dny, zažijí spoustu neuvěřitelných a ztřeštěných příhod se starousedlíky, navážou nová přátelství a s pomocí místních dívek se z nich možná konečně stanou chlapi.

Panic je nanic, ČR 2006, 99 min., české znění, režie: Ivo Macharáček, hrají: David Vobořil, Michal Hruška, Tomáš Žatečka, Šárka Vaňková, Ida Sovová, Irena Máchová, Ivana Korolová, Roman Štabrňák, Otmar Brancuzský, Květa Fialová, Zdeňka Volencová - Žádníková, Vladimír Javorský, Milena Dvorská, Ladislav Trojan...

Pýcha a předsudek

Jeden z nejčtenějších a nejoblíbenějších knižních bestsellerů, Pýcha a předsudek britské spisovatelky Jane Austenové, se po více než šedesáti letech vrací na filmové plátno.

Klasický příběh lásky a nenávisti líčí osudy pěti krásných sester Bennetových, které jejich matka vede pevnou rukou k životnímu názoru, podle něhož je žena šťastná jedině tehdy, když se bohatě provdá. Jediná Elizabeth se tomuto modelu zatím úspěšně vzpírá. Když se v blízkém zámečku zabydlí svobodný a hlavně bohatý pan Bingley, všichni Bennetovi v čele s maminkou zavětří šanci na výhodný sňatek.

Nejstarší dcera Jane, citlivá a krásná dívka panu Bingleymu okamžitě podlehne. Mladší Elizabeth se zase zamlouvá jeho přítel, pan Darcy, který ovšem vypadá jako ukrutný snob a navíc má podle všeho prsty v krizi, která později naruší vztah Jane a pana Bingleyho.

Pride and Prejudice, Velká Británie 2005, 123 min., české titulky, režie: Joe Wright, hrají: Keira Knightleyová, Brenda Blethynová, Donald Sutherland, Judi Denchová, Matthew MacFadyen...

Hra s nevěrou

Hlavní hrdina psychologického thrilleru Charles Schine  pracuje v reklamě. Když se jednoho dne seznámí Lucindou Harrisovou, jeho život se nenávratně změní.

Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru.

Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii, se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky.

Derailed, USA 2005, 107 min., české titulky, režie: Mikael Hfström, hrají: Clive Owen, Jennifer Anistonová, Vincent Cassel, Melissa Georgeová, RZA, Addison Timlin, Tom Conti, William Armstrong, Xzibit...

Hooligans

Filmové drama režisérky Lexi Alexandrové zasvěceně vypráví o světě britských fotbalových fanoušků.

Neprávem vyhozený student Harvardu Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilného světa fotbalových hooligans. Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a často násilnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a brutálních následcích života na hraně.

Green Street Hooligans, Velká Británie 2005, 109 min., české titulky, režie: Lexi Alexander, hrají: Elijah Wood, Charlie Hunnam, Claire Forlaniová, Leo Gregory, Marc Warren...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám