Hlavní obsah

Jakubisko má Čachtickou paní - dívku z bondovky

Právo, Věra Míšková

Hollywoodská herečka holandského původu Famke Janssenová, známá především z bondovky Zlaté oko, bude hrát hlavní roli v novém filmu režiséra Juraje Jakubiska Love Story Bathory o slavné vražedkyni Alžbětě Bathoryové, známé jako Čachtická paní. Právu to potvrdila producentka filmu Deana Jakubisková.

Článek

"Famke přijela do Prahy v sobotu a od té doby absolvovala kostýmové a maskérské zkoušky, dnes ji čekají kamerové, mezitím stále sedí s Jurajem nad scénářem a ve středu odjíždí, aby se vrátila na konci února těsně před začátkem natáčení," řekla Právu Jakubisková a dodala: "Myslím, že si velmi padli do oka, Juraj na ni měl ,políčeno‘ už delší dobu, ovšem ten tanec s agenty byl velmi dlouhý. Nakonec to dobře dopadlo."

Janssenová začínala kariéru jako modelka, v devatenácti letech se odstěhovala do New Yorku, kde studovala herectví a na Columbijské univerzitě literaturu. Ve studiu herectví pokračovala i později v Los Angeles, kde také začala dostávat filmové role. Její hvězdnou kariéru však odstartovala až v roce 1995 bondovka Zlaté oko, kde ztvárnila protihráčku agenta 007, jímž byl tehdy poprvé Pierce Brosnan.

Od té doby hrála například v Celebritách Woodyho Allena, ve sci-fiX-Men či ve Hře na schovávanou s Robertem De Nirem. Čtyřicetiletá herečka byla pět let vdaná za scenáristu a režiséra Toda Williamse, před čtyřmi lety chodila s hercem Benem Affleckem, ale teď je zamilovaná hlavně do svého štěněte, kterému říka Licorice. "Je velmi příjemná, milá a pracovitá, což Jurajovi velmi vyhovuje, navíc má onen druh zvláštní krásy, jaký toužil pro svou hrdinku najít," pochválila herečku producentka a pokračovala:

"Je navíc ohromně chytrá, umí holandsky, anglicky, německy a francouzsky a dlouho před svým příjezdem chtěla poslat všechny historické podklady a knihy. Když přijela, věděla všechno o době i souvislostech. Její připravenost byla v našich poměrech velmi nezvyklá," dodala Jakubisková. Nyní se stále ještě točí zimní exteriéry zatím bez herců, hlavní natáčení proběhne od začátku března do 5. června.

Točí se v angličtině, nejen Janssenová, ale celkem čtyři hlavní postavy budou anglicky mluvící herci. Z těch českých uvidíme například Boleslava Polívku, Jiřího Mádla či Lucii Vondráčkovou a pro český a slovenský trh se bude film dabovat. "Uvažujeme, jak to vymyslet, abychom mohli udělat jednu česko-slovenskou dabovanou verzi, ale není ani vyloučeno, že se bude dabovat do češtiny i do slovenštiny," dodala Jakubisková. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám