Hlavní obsah

Česká televize letos utratí 5,7 miliard korun

Rada ČT ve středu na svém řádném zasedání schválila rozpočet České televize na rok 2006. Rozpočet je vyrovnaný a bezztrátový na straně příjmů i výdajů ve výši 5,686 miliard korun.

Článek

Letos je v rozpočtu na výrobu a nákup pořadů 1 800 miliónů korun. Na tvorbu programů bude rozpočet cca o 36 % vyšší než v roce 2005. Podpořena bude především dramatická tvorba, a to jak v oblasti solitérních děl, tak i v oblasti seriálové tvorby, dále pořady pro děti, zábavné pořady, zpravodajství a vysílání nového programu ČT4 SPORT.

"Financování ČT sestává v roce 2006 z kombinace příjmů z televizních poplatků doplněné o výnosy z ostatních zákonem povolených obchodních činností. Vyrovnaný rozpočet na rok 2006 obsahuje kvalitativně zásadní změnu v plánování vysílání jednotlivých programů ČT (programy: ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 SPORT), zejména pak detailní plán vysílacích schémat na celý rok 2006," uvedl tiskový mluvčí Martin Krafl.

Každý pořad má podle mluvčího kromě jiných údajů uveden i termín vysílání a je ohodnocen maximálními interními a externími náklady. V systému jsou zařazeny pořady z předvýroby a nákupu z minulých let a dále předvýroba a nákup pořadů do dalších roků.

"Tento nový systém plánování umožňuje v roce 2006 především kvalitní a profesionální řízení kapacit ve výrobě, řízení marketingu, obchodu a dalších částí České televize," dodává Krafl.

Reklama

Výběr článků

Načítám