Hlavní obsah

Festival Zlomvaz uvede inscenace studentů

Novinky, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jubilejní desátý ročník festivalu divadelních fakult vysokých uměleckých škol z Čech i Slovenska Zlomvaz otevře ve středu 14. května inscenace hry Marka Ravenhilla Polaroidy studentů pražské DAMU. Zlomvaz představí od 14. do 18. května 23 studentských inscenací.

Článek

Festival pořádá od roku 1994 divadelní fakulta pražské AMU ve spolupráci s hlavním městem Prahou. Hlavním smyslem přehlídky je vzájemné setkání a výměna zkušeností studentů z jednotlivých škol i prezentace jejich nejnovější tvorby divákům. Pravidelnými hosty festivalu jsou divadelní fakulta JAMU z Brna a Vysoká škola múzických umění z Bratislavy. Nápadem letošního ročníku je uvést výhradně studentské produkce, tedy inscenace, na jejichž nastudování se nepodílel jako režisér pedagog.

Diváci se mohou těšit na osm absolventských představení, jež budou soutěžit o několik cen, a na další komorní inscenace. I letos budou festivalu sloužit prostory divadelního studia Disk, Řetízku, Studia Ypsilon, paláce Akropolis, experimentálního prostoru Roxy NoD a Studia Damúza. Letos poprvé předvedou v rámci festivalu své nejnovější práce i studenti FAMU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám